|

Bună, cum ajung de la aeroportul otopeni la gara de nord? care sunt tarifele cu taxi,troleibuz sau oricare transport există?

Deci situaţia stă aşa:

nu sunt din România, la ora 5 dimineaţa aterizez în Bucureşti, apoi trebuie să merg de la aeroportul Otopeni la Gara de nord după care trebuie să iau trenul de la ora 10 spre Timişoara Nord

Deci ajutaţi-mă vă rog care sunt taxele şi cum ajung şi în cît timp ajung.

Multumesc anticipat şi FUNDA!

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Cel mai simplu e sa iei un taxi... dar neaparat la comanda... sunt niste aparate fix cand iesi din zona in care iti iei bagajele de unde poti face comanda la taxiuri.

Pana la gara de nord ar trebui sa iti ia maxim 35 ron.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai cel mai bun mijloc de transport autobuzul 780 direct la Gară. E posibil să nu fie chiar de la ora 5, dar oricum, până iei bagajul, până te-nvârți pe-acolo, sigur pornesc și ei. Există și linia 783 pe care îl poți lua până la Piața Victoriei, de unde ajungi la Gară cu metroul (o stație) sau, dacă nu ai bagaj, chiar și pe jos, cam în zece minute. 783 circulă permanent. Dar cum trenul tău e abia la ora 10, nu mi-aș face griji. Biletul costă 3 lei 50 (cred - posibil să se fi mai mărit de când n-am mai umblat eu cu mașina aia).
Pentru taxiuri, sunt niște mașinării cu ajutorul cărora poți comanda un taxi legal (ca să nu ai ghinionul să te urci într-unul „pirat" și să îți ia ăla o valiză de bani, sau mai rău) Distanța este cam de 20 km, tariful standard e de 1 leu și 40 de bani pe km (sau 3 lei și 50 de bani, la unii mai „de lux"). Prețul final plătit va fi totuși ceva mai mare decât produsul tarif x distanță, din cauză că aparatul de taxat contorizează și staționările (stopuri, trafic blocat).
Repet, având în vedere intervalul suficient de timp, nu aș recomanda taxiul.
Mai e o variantă de transport - direct ÎN Gară - trenul Henry Coandă Express (vreo 7 lei biletul), doar că e o chestie foarte nepractică: sunt luați călătorii cu un microbuz din aerogară și duși până la Halta Balotești, și de acolo te muți în tren.
Ai toate variantele pe saitul aeroportului Otopeni.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Autobuzul este cea mai buna alegerewinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează