|

Buna. vreau si eu despre turismul americii.mersi anticipat papa.plz help me repede dau fundita.

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ce mai puternica tara din lume este desigur o republica federala si anume dupa cum bine stiti, Statele Unite ale Americii, este tara ce conduce lumea.
Din punct de vedere economic, social, tehnologic si militar este tara cu dezvoltarea maxima si oricum tara ce detine, neoficial, cel mai mare numar de bombe atomice; capital, locul unde toata actiunea lumii se petrece, este deja bine cunoscutul Washington D.C.
Teritoriul Statelor Unite ale Americii este de 40 de ori mai mare decat al Romaniei, practic acest teritoriu imens este impartit in 3 regiuni: muntii Stancosi, muntii Appalacilor si marile campii si din 2008 sunt intr-o recesiune puternica, dar cum se spune cand America stranuta restul lumii isi ia medicamente de raceala.
Statele Unite ale Americii este numele unei ţări din America de Nord, situată între Canada, Mexic, Oceanul Atlantic şi Oceanul Pacific, în prezent cel mai puternic stat al lumii din punct de vedere economic, militar, ca influenţă politică şi ca nivel de de dezvoltare tehnologică. Este o republică federală, cu capitala la Washington, D.C. Teritoriul Statelor Unite este de aproximativ 40 de ori mai mare decât suprafaţa României măsurând peste 4.800 de kilometri de la Oceanul Atlantic (la est) până la Oceanul Pacific (la vest) şi se întinde pe aproape 2.000 de kilometri de la graniţa canadiană (la nord) până la cea mexicană (la sud).

Federaţia este alcătuită din 50 de state federale, dintre care 48 sunt state continentale învecinate (formează un teritoriu contiguu), iar două state, Alaska şi Hawaii, sunt exclave, fiind despărţite de teritoriul celor 48, primul de Canada, al doilea de Oceanul Pacific. La aceste state se adaugă districtul federal Columbia (D.C.), teritoriu federal obţinut prin donaţii egale de la statele Maryland şi Virginia.
Din punct de vedere geografic, ţara se împarte în trei regiuni principale: Munţii Stâncoşi (Rocky Mountains) - la vest, zona de podiş şi de munte a Appalacilor ...2004 - 2382 + Vezi răspunsul întreg

1 răspuns:
| a răspuns:

Buna, sunt acum in NYC si am vizitat o mare parte din USA, ce anume vrei sa stii, monumente naturale sau orase? ID mess: iulian_ronin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează