|

Buna ziua!

Cei care sunteti din Iasi imi puteti spune ce atractii turistice gasesc acolo?

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Iulius si Palass Mall, Palatul Culturii, copou, Metropolia Moldovei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna pai sunt cateva care sunt foarte frumoase si foarte vizitate de turisti.
Palatul Culturii
Palatul Roznovanu ( Primaria )
Manastirea Sfintii Trei Ierarhi
Teatrul National Vasile Alecsandri
Mitropolia Moldovei si Bucovinei.
Cam astea sunt mai vizitate.
O seara frumoasa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bună.
PALATUL CULTURII

Palatul Culturii a fost inaugurat, in 1926, de catre Ferdinand de Hohenzollern. Realizat dupa planurile arhitectului I.D.Berindei, constructia Palatului a durat doua decenii. Monumentul a fost ridicat pe ruinele vechii curti domnesti (1434), reconstruita in stil neoclasic de printul Alexandru Moruzi (1806-1812).
Stilul palatului e neogotic flamboyant, cu detalii ornamentale, cu elemente heraldice in exterior.
Elementele de interes turistic sunt: Sala gotica, unde se poate admira mozaicul ce reprezinta un "bestiarum" medieval (grifoni, acvile bicefale, lei). Sala "Voievozilor" se afla la etaj si contine, in medalioane, portretele domnilor Moldovei si ale regilor Romaniei. Tot la etajul I se afla sala "Henri Coanda", ale carei lambriuri au fost executate dupa un proiect al marelui savant. Orologiul cu carillon, instalat in turnul central, este format dintr-un ansamblu de opt clopote care reproduc, din ora in ora, "Hora Unirii".
Astazi Palatul Culturii din Iasi este sediul Complexului Muzeal National "Moldova" Iasi si cuprinde: Muzeul de Istorie al Moldovei, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Arta, Muzeul Stiintei si Tehnicii Stefan Procopiu.

MITROPOLIA MOLDOVEI SI BUCOVINEI

Ideea inaltarii unei biserici mai mari, monumentale, la Iasi, apartine Mitropolitului Veniamin Costachi. Hrisovul domnesc din 8 august 1826, privind lucrarile de proiectare si construire a noii biserici, este actul de nastere al Catedralei mitropolitane. S-a lucrat mai intai intre anii 1833 si 1839, dupa planurile arhitectilor Freywald si Bucher, insa datorita caderii boltii centrale, biserica ramane in ruina pana in anul 1880. Mitropolitul Iosif Naniescu pune a doua piatra de temelie si, cu sprijinul autoritatilor statului, lucrarile se vor incheia in anul 1887. Arhitectul Alexandru Orascu, rectorul Universitatii Bucuresti, va reface proiectul maretei biserici, renuntand la imensa cupola centrala, iar pictura va ...2004 - 2101 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Allєє):

Cafenele, cluburi, restaurante sau alte locatii de divertisment stii?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru TcdTcdTcd):

Astea sunt atractii turistice? De cand?
Eu am facut 4 ani de facultate in Iasi si tot n-am reusit sa vad chiar tot ce se poate vedea.
E adevarat ca nu includ cafenelele si cluburile in gramada...alea sunt bonus! Pentru cand obosesti de mori. Ca, al dracului, e si mare!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Gradina botanica dar e de preferat sa te duci toamna atunci e frumos

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează