| ok47 a întrebat:

In septembrie vreau sa fac turul europei cu autoturismul impreuna cu sotia. Am cateva intrebari: masina nu este pe numele meu, pot avea probleme la vama, imi trebuie procura? Propietarul este plecat din tara.
Vrem sa vizitam Austria, Italia, franta ( sa ajungem si la Paris chiar daca ocolim) si oprirea va fi in Spania, barcelona. De acolo vrem sa zburam cu avionul in tenerife 2-3 zile.
Ideea e ca pe google maps imi arata sa o iau prin Croatia nu sa ma spre ungaria..cine a facut drumul asta? Ce imi recomandati? Vrem sa ajungem si la Paris chiar daca ocolim destul de mult
Masina este pe gaz ( gpl ) gasesc gpl in toata europa?

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Banuiesc ca-ti trebuie o procura, sau un document legalizat si tradus in engleza (ca limba universala), ca altfel cum vei putea justifica ca nu ai furat masina, trecand prin atatea vami?
Cat priveste gazul, acolo chiar este o problema, ca-i posibil sa nu gasesti statii de gaz peste tot.

| mihai69 a răspuns:

Sunt stații GPL cam peste tot - problema ar putea fi că nu toate țările au același tip de valvă.
Poți iei cu mașina din țară fără procură - ai nevoie cel mult de un contract de comodat (se poate face și de mână, nu la notar).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Procura atat pentru asigurare cat si pentru ca ti-a dat voie sa merg cu ea. + ce daca-i pe gaz, o treci pe benzina, https://www.mylpg.eu/stations/
poftim statiile in europa.

| 2P a răspuns:

Avand in vedere ca s-a scos taxa auto pana in septembrie aveti timp sa o transcrieti pe numele dvs, iar referitor la gaz va sugerez sa umpleti butelia la iesire din tara!

| mrzel312 a răspuns:

Nu puteti trece vama cu aceasta masina, trebuie procura de la proprietar care se intemeiaza la un notar public, valabilitate poate fi maxim 2 ani. Sper ca v.am ajutat