|

Ce obiective turistice (manastiri, muzee, parcuri naturale etc.) exista pe langa statiunea Voineasa sau de la Bucuresti la Voineasa? Dau funda.

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Manastirea Cozia :X este superba!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pestera laptelui

Este situata la cca. 20 km sud de Voineasa, pe Valea Rudaresei (afluent al Latoritei), relicvele fosile descoperite aici sunt expuse la Muzeul de Istorie al judetului Valcea.

Cheile Latoritei


Cheile Latoritei sunt situate in sudul Muntilor Latoritei si in partea de nord a Muntilor Capatanii, langa lacul de acumulare Petrimanu. Accesul se face mai intai pe soseaua ce pleaca din Brezoi spre Ciunget si mai apoi pe un drum asfaltat spre cabana Petrimanu.

Amplasat pe o distanta de cca. 25 de km, Cheile dezvaluie privirii o frumusete si salbaticie nebanuite, oferind totodata posibilitatea de a traversa muntii prin Pasul Curmatura Oltetului, pentru a ajunge la Pestera si Manastirea Polovragi si de aici la Pestera Muierii.

Lungimea cheilor este de aproximativ 5 km. Peretii impresionanti care marginesc valea sunt compusi din roci cristaline si granit.

Principalele puncte de atractie ale vaii sunt: Cascada Apa Spanzurata; Piatra Fetii; Lacurile Petrimanu si Galbenu; Cascada Moara Darcilor; Lacurile Iezerul Latoritei si Violeta; Piatra cu Gauri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Muzeul satului(Rm valcea + alte muzee in oras), manastirea Cozia, Turnu.Frasinei.


Distractie placuta!:*

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează