anonim_4396
| Anonim întreabă:

De ce au unele persoane idei fixe si nu vor sub nicio forma sa incerce lucruri noi? Pe principiul "suntem romani si nu iesim niciodata din Romania, ca in strainatate e urat si de chacat si doar la noi in Costinesti si Neptun e frumos" sau "nu mergem in alta tara ca le ridicam economia la prostii aia de greci si francezi si nu merita".
Adica serios, chiar exista oameni care desi au posibilitatea, se incapataneaza sa nu iasa niciodata din Romanica. Cunosc personal. De ce sunt unii atat de inchisi la minte?

4 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Poate că tu nu realizezi unele lucruri.
Eu sunt deschis spre nou, și totuși nu mă dau in vînt după străinătăți. O dată am fost la bulgari, cateva zile la all inclusive, și, da, a fost ceva mai bine ca la noi. Dar cred ca, deși am fost in multe locuri in Romania, mai sunt multe altele de văzut, înainte de a vedea ce e prin străini. Romania e frumoasa, și ești închis la minte și dacă refuzi sa îi recunoști frumusețile zicind că e mai bine sa mergi in strainatate. Nu mi-ar ajunge seara doar sa enumăr locurile frumoase de la noi. Unele le-am vazut, altele nu, dar tot ce am vazut, m-a impresionat.
Hai sa vin cu un exemplu. Ai fost sa vezi Valea Iadului de la Stana de Vale? Nu am mai văzut un peisaj așa sălbatic. Cînd am fost, era spre seara, soarele mergea spre apus, și lumina sa arunca printre stânci umbre fantomatice, in plus, pentru că era după ploaie, aburi ieșeau din stinci. Am fost noaptea în locuri pustii și nu m-am temut, dar acel peisaj m-a făcut să mă înfior. Am zimbit mai apoi, dar am realizat că poate fi o scena dintr-un film de groaza, atît de sălbatic era peisajul, și am realizat că nu degeaba i se spune Valea Iadului. Daca mergi sa o vezi, ai ca bonus de văzut cateva cascade, printre care și Valul Miresei, una din cele mai frumoase din Romania. Dar sunt sigur că nu ai ajuns pe acolo, sau in alte locuri la fel de frumoase, că nu ai fi vorbit așa de Romania.
Hai, înainte de a umbla printre străini, colinda țărișoara asta frumoasa, și pe urmă mai vorbim.

| mihai69 a răspuns:

Pentru că atât pot ei.

anonim_4396
| Anonim explică:

*Nu va ganditi la covid, nu are nicio legatura cu asta.*

| florin926481f a răspuns:

Probabil nu vor sa paraseasca "confortul" pe care il ofera Romania, nu le place sa calatoreasca. Oamenii sunt diferiti, unora le place sa calatoareasca si sa vada cat mai multe tari, sa cunoasca alte culturi in timp ce altii se multumesc cu locurile din Romania si cred ca nu au ce vedea in alta parte.