|

De ce mereu cand cunosc o persoana noua...sunt foarte timida?

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:


membru

Locatie: acasa la mine happy
Inregistat: 30/05/07

Sa fii timid nu intodeauna e rau... Eu sincer prefer o persoana mai timida decat una care sa inceapa sa vorbeasca neincetat. Dar acum sa revenim a problema ta cred ca teama de necunoscut si acea de a fi in centrul atentiei te fac sa fi asa. Timiditatea este o problema psihologica cu care toti ne intalnim la un moment dat. Este normal sa fii timid cand esti copil sau adolescent pus in fata unor situatii noi. Intrebarea este cand devine timiditatea anormala?
Ei bine, timiditatea nu se mai incadreaza in normal atunci cand persoana respectiva manifesta o frica de a interrelationa cu cei din jur. Timizii au o stima de sine redusa, se gandesc mereu ca daca vor face acel pas s-ar putea sa esueze. Le este teama sa deschida o discutie pentru ca se gandesc la respingere, nu le place sa fie in centrul atentiei sau inconjurati de prea multi oameni, aceasta le creeaza o senzatie de disconfort si de nervozitate. Au o critica de sine acerba si de multe ori tind sa fie perfectionisti. Manifesta teama de a fi judecati de altii.

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Pai la inceput totul, chiar si o noua cunostiinta, fiind ceva necunoscut chiar daca nu te sperie, te face sa fii precauta. Iti e frica sa nu spui ceva care sa jigneasca... tocmai din cauza ca nu stii cum reactioneaza omul pe care il cunosti. Cu timpul, dupa ce afli mai multe despre cineva tinzi sa fii mai in largul tau tocmai din cauza ca stii ca si el la randul lui te cunoaste si nu te judeca. Poate daca o sa socializezi mai mult o sa fie mai usor sa faci primii pasi... cand cunosti pe cineva. E si mai greu atunci cand amandoua persoanele sunt timide. Atunci fiecare asteapta sa inceapa celalalt si se asterne o pauza penibila... O sa se rezolve cu timpul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Asa e felul tau. Inca nu ai incredere in tine, iti este teama de ridicol, nu stii cum esti perceputa etc.
Dar apropo. Ce legatura are timiditatea cu turismul? O fi vorba de turism sexual, ca am auzit mai nou ca se poarta?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru ca nu cunosti persoana respectiva..., nu stii cum sa te porti cu ea, mai ales daca e vorba de un baiat...
In timp, vei capata incredere in tine...si nu vei mai fi timida! Incearca sa socializezi mai mult!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu-i un lucru rau, poate esti precauta, cu timpul vei deveni stapana pe situatie si nu vei mai fi asa. Daca te macina lucrul acesta sigur intr-o zi nu vei mai fi timida

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Asha sunt si eu dar te sfatuiesc sa ascultzi sfatul alessei

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează