|

Deci am 15 si vrea mama sa vina dupa mine sa ma duc la ea in spania cu avionu ce acte imi trebuie? parintii mei sunt divortati dau funda

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca parintii sunt divortati si ai fost incredintat mamei, prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, nu ai nevoie decat de cartea de identitate si hotararea de incredintare. In acest sens este art.30 din L.248/2005, citez:
"ART. 30
(1) Organele poliţiei de frontierã permit ieşirea din România a cetãţenilor
români minori numai dacã sunt însoţiţi de o persoanã fizicã majorã, în
urmãtoarele cazuri:
c) minorului care este titular al unui document de cãlãtorie individual ori, dupã caz, al unei cãrţi de identitate şi cãlãtoreşte în strãinãtate împreunã cu unul dintre pãrinţi i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreunã cu acesta, fãrã a mai fi necesarã declaraţia celuilalt pãrinte, numai dacã pãrintele însoţitor face dovada faptului cã minorul i-a fost încredinţat prin
hotãrâre judecãtoreascã rãmasã definitivã şi irevocabilã;"
Daca ai fost incredintat tatalui atunci ai nevoie de o declaratie autentica prin care isi da acordul si o indica pe mama ca insotitor.
Numai bine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si eu sunt exact in acceasi situatie,am intrebat la o agentie de ce acte am nevoie,si mi-a zis ca ai nevoie de Procura de la parintele care esti cu el,tatal presupun,buletin, pasaport, si biletul de avion.Doar atat! Ai putea sa suni sau sa dai un e-mail sa ceri mai multe informatii:

wizz air - iulia. goaga@freecomm.ro
wizz air- +40 3 64 40 2000


Ai aici mai multe nre de telefoane si e-mailuri! Calatorie placuta!

http://www.infotravelromania.ro/aeriene.html

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iti trebuie un act notarial(procura) in care tatal tau declara ca este de acord sa te incredinteze mamei tale pentru perioada x-y si bineinteles buletinul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează