|

Este cineva care a fost in vara 2010 la Gura Portiţei. As dori cîteva impresii. Mulțumesc.

1 Raportează Evaluează
1 răspuns:
| a răspuns:

Gura Portitei e cum era Vama acum ceva ani buni. Oameni prietenosi, cu sentimentul ca daca ai venit acolo "esti de-al lor", sentiment de care imi era dor. Nimeni nu deranjeaza pe nimeni, toti eram la "Portita" si eram egali. Impartasim aceeasi mare, acelasi cer, aceeasi plaja, acelasi miracol din cer si apa, acelasi foc de tabara. Dupa "stilul" Croatia, imi era dor de cort, de o libertate "deosebita", de rasaritul din mare, de liniste si de nevoia de a-mi auzi si intelege gandurile.

Este singura plaja pe care am vazut-o cu atatea scoici intacte si melci mari. Apa e curata, iar daca vantul bate dinspre mare, nu sunt nici tantari. In 4 zile nu am folosit deloc spray-ul pentru tantari, dar sa ziceam ca am avut noroc. La Gura Portitei nu gasesti "colorata maine-i gata", nici "hai la porumb fiert" sau "namol de Techirghiol", nici buticuri de gogosi. Pentru cazare, exista 3 optiuni: vila de 3 stele, casute pe plaja si cort. Cort daca e e bine sa fie intarit si intins bine din cauza vantului si pus mai departe un pic de mal. Plaja naturala de la Portita poate oferi surprize. Asta dupa propria experienta si alte relatari. Cu mancarea nu exista probleme mari, poti veni cu carne si cumpara si peste si face gratar pe plaja sau se poate manca la terasele din port. Bautura e o problema spinoasa. Trebuie carate baxuri din Jurilovca. Acolo e scumpa, de ex o sticla de apa la 0, 5 e 4 ron. Ah.si nu exista altfel de sticle, doar la 0, 5. Un mare avantaj il reprezinta cele 2 bai pe plaja, cu apa calda non-stop si gratis, nu ca-n Vama.

Sambata noaptea un mare foc de tabara pe plaja complexului anunta concertul de lipovence. Muzica, dans, voie buna. Nu mai auzisem muzica lor, dar este de-a dreptul fermecatoare. Toata plaja este prezenta si este chiar un spectacol fain si nu trebuie ratat.

Daca ajungeti la Gura Portiei, trebuie sa faceti baie noaptea. Ceea ce veti experimenta este spectaculos si destul de greu de exprimat in cuvinte, chiar si pentru mine. Luna rasare tarziu in noapte, ...2004 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează