| tonyc7 a întrebat:

Eu si cam toti prietenii mei (majoritatea cunoscutilor) am vizitat destul de multe tari din Europa in ultimii ani. Am cunoscuti care au ajuns si in America, altii in Asia ori Africa.
Dar ce parere aveti de acei oameni pe care i-a prins anul 2022 fara sa fi iesit deloc din tara, sa se duca macar pana la unguri sau la bulgari (unde e cel mai aproape) in calitate de turisti? Este asta un motiv de jena pentru ei?
In Occident pana si batranii, pensionarii, calatoresc prin alte tari!

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Fiecare face ce ii permite statutul social, economic și logistic.

| LPCTSTR a răspuns:

"Este asta un motiv de jena pentru ei?"
Cata compatimire, ce dragut...
Nu toata lumea sta cu c*rul pe bani, nu cand tatal lucreaza pe unde apuca cu ziua sau cand mama isi rupe spinarea in fabrica de prelucrat fier (cu salariul minim pe economie, evident, ca nu exista competitie in localitate) si cu 3 copii de intretinut, toti la scoala, altul la liceu in alt judet ca sa-si urmeze pasiunile si ulterior student la 300 de km distanta, cel putin eu pot spune ca n-am nicio jena si nicio dorinta sa ies din tara.
Ce sa mai zic ca pana sa merg la facultate nu am mers vreodata cu trenul? Sau sa zic ca n-am mers nicaieri in afara de bunici in judetul apropiat, si ca excursiile astea faceau ravagii prin economiile parintilor?

Poate in occident si pentru cei cu situatii financiare bune spre laudabile este normal, insa nu toti sunt "blestemati" cu stabilitate financiara, cu atat mai putin cu cat inflatia ajunge sa faca de ras oamenii cu salarii si-asa mizere, cei din locatii dezavantajoase si fara locuri de munca.

| Lioana a răspuns:

Nu e nici o jena ca cineva n-a calatorit. Poate fi cel mult un vis neimplinit pentru ei, daca cumva si-au dorit asta si nu au reusit. Dar in general cine isi dorește reuseste.

| SingleForOne a răspuns:

Cunoști poveștile acelea despre "cât îți permite buzunarul?" și despre conversiile valutare, iar moneda noastră este inferioară față de cele din occident? Si despre faptul că noi nu avem același venit ca și ei (noi avem 300-350 de euro, iar ei au cel puțin de 4-6 ori mai mare la venitul minim și decent?
Dacă da, nu cred că este cazul să explicăm...

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Daca ai vazut Europa si n-ai ajuns in Rusia inseamna ca nu ai vazut nimic.
Nu are legatura cu razboiul si ambitiile unui om.

| tonyc7 explică (pentru anonim_4396):

As vrea sincer sa vizitez si Rusia, insa mi-e teama cu razboiul asta, nu ma indur... Si nu e vorba doar ca ar putea trage vreun ucrainean suparat cu o racheta sol-aer in avionul cu care circul, ci si atitudinea foarte suspicioasa a rusilor (mai ales a autoritatilor) fata de strainii care vin la ei in tara tocmai in aceasta perioada foarte dificila...

| Dannnnii a răspuns:

Poate e motiv de jena pentru un turist mandru care nu a iesit din casa. Daca iti place sa vizitezi locuri, atunci esti turist. Si la 50km de casa daca poti vizita si o faci din placere esti turist. Mai trebuie si bani ca sa mergi in tara x si y.