| Lightning1997 a întrebat:

Fac pentru prima data rezervare pentru un zbor. Trebuie sa rezerv si locul unde o sa stau pe acel site sau pot cumpara doar bilet? Am nevoie de pasaport daca e in Spania? Dupa ce am achitat, ce mai trebuie sa fac?

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Depinde compania cu care zbori. La unii alegi locul la cumpărarea biletului, la altii abia la checkin.
De ce sa ai nevoie de pasaport in tari UE?
Sa faci check inul in functie pe perioada permisa de compania aeriana.

| mihai69 a răspuns:

Dacă întrebi de ofertele de cazare care apar după ce cumperi un bilet de avion, nu e deloc musai să te folosești de ele, dar uneori ai putea încerca - se oferă ceva reduceri față de prețul de pe booking, de exemplu.
Nu ai nevoie de pașaport pentru Spania, dar dacă ai unul biometric, scapi de multe cozi pe aeroporturi.
După achitare - check-in pe sAiTul companiei aeriene și gata. Bine, asta se poate face și la aeroport, dar acolo te costă ceva în plus de obicei, pe când online e gratuit. (sau eventual mai plătești o mică taxă dacă vrei chestii mai deosebite: extra leg room, îmbarcare preferențială, bagaj de cală etc.)

| marinaru777 a răspuns:

Cand cumperi biletul oricum ai un loc trecut pe el, daca vrei preferential la geam sau culoar vb la companie.Bilet fara loc nu exista.

| Lightning1997 explică (pentru marinaru777):

Si cazarea? Am vazut ca iti apare cand iei biletul si optiunea asta.

| marinaru777 a răspuns:

In tari UE nu trebuie pasaport trebuie sa te interesezi cun e cu Corona virus daca intrii sau nu in carantina si cate zile.

| loculdelageam a răspuns:

Bună, Alex! Îți recomand să citește articolul despre primul zbor cu avionul, ai acolo o mulțime de detalii, de la rezervarea biletelor de avion, check-in (pasul în care îți alegi și locurile din avion), până la ce nu ai voie să pui în bagaje sau ce trebuie să faci în aeroportul în care ajungi: https://loculdelageam.ro/ghid-primul-zbor/ Dacă mai ai nelămuriri, te ajut cu drag!