|

Hei, ati putea sa-mi dati spuneti curiozitati despre washington d.c :-s ?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Exista un muzeu al stirilor. Newseum, Washington D.C.

Muzeul s-a deschis in aprilie 2008 si este situat in centrul Washington-ului pe principala strada a Americii, intre Casa Alba si U.S. Capitol. Muzeul, cu o suprafata de 250 000 de metri patrati ofera vizitatorilor posibilitatea de a face o incursiune in istoria de 500 de ani a stirilor si totodata va da intalnire cu cele mai noi tehnologii folosite in industria mass-media. Insasi arhitectura cladirii este unica. La intrare va intampina o placa de marmura, inalta de 75 de picioare, pe care este gravat Primul Amendament din Constitutia americana.

Sursa: http://www.stirifeldefel.ro/......ngton-d-c/

Toata intriga cartii "The lost symbol" scrisa de Dan Brown se invarte in jurul capitalei Washington.

Sursa: http://forum.romanian-portal.com/archive/index.php/t-16724.html

Mall-ul din Washington D.C. este de 1, 4 ori mai mare decat intreaga suprafata a Vaticanului.

Sursa: http://travel.descopera.ro/......-jurul-tau

Mark Twain a scris două dintre cărţile sale în hotelul Willard din Washington D.C.

Sursa: http://www.class.ro/......-timpului/

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Washington, D.C. (pronunțat /ˈwɒʃɪŋtən ˌdiːˈsiː/ sau [ŭașintăn di si]), oficial Districtul Columbia sau simplu D.C. este capitala Statelor Unite, fondată în 16 iulie 1790. Articolul Întâi al Constituției Statelor Unite ale Americii prevede un district federal, distinct de celalte state, pentru a servi drept capitală națională permanentă. Orașul Washington a fost inițial un municipiu separat de teritoriul federal până când un act al Congresului din 1871 a stabilit un singur guvern, unificând toate municipiile într-un singur district. Acesta este motivul pentru care, în timp ce, din punct de vedere legal, se numește Districtul Columbia, el este cunoscut ca Washington, D.C. Orașul poartă același nume cu statul american Washington, care este localizat pe coasta Pacificului.

Orașul este localizat pe partea nordică a râului Potomac și se învecinează cu statul Virginia la sud-vest și cu statul Maryland de celalte părți. Districtul are o populație rezidentă de 599,657 de locuitori; din cauza navetiștilor din suburbiile înconjurătoare, populația sa se ridica la peste un milion în timpul saptamanilor de lucru. Aria metropolitană a Washington-ului, din care face parte și Districtul, are o populație de 5,4 milioane de locuitori, fiind ca mărime a opta zonă metropolitană din Statele Unite .

Centrele care constituie cele trei ramuri ale Guvernului Federal al Statelor Unite sunt localizate în District, ca și multe dintre monumentele și muzeele statului. Washington, D.C. găzduiește 174 de ambasade străine, precum și sediile a numeroase oraganizații internaționale, cum ar fi, Banca Mondială, Fondul Monetar Internațional (FMI), Organizația Satelor Americane (OSA), Banca de Dezvoltare Inter-Americană (BDIA) și Organizația Americană a Sănătății. Tot aici se află și sediile altor organizații, cum ar fi sindicate, grupuri de lobby și asociații profesionale.

Washington, D.C. este guvernat de un primar și...2006 - 2187 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Aici e un site de curiozitati: http://www.poftim-cultura.ro.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează