| Maya06 a întrebat:

Hey,as vrea sa ma ajutati cu niste sfaturi,in octombrie urmeaza sa zbor cu avionul(prima data)in norvegia-Sandane,Sogn og Fjordane- si nu sunt speriata dar vreau sa aflu niste pareri,de exemplu ce ar trebui sa imi iau in bagaj,cum e in timpul zborului, intamplari de-ale voastre. Vreau sa fiu pregatita cat de cat....multumesc anticipat

Răspuns Câştigător
| dia1608 a răspuns:

Pai
nu-ti fa grijiin legatra cu zborul
dureaza destul de mult pana cand urci in avion
cam 2 ore vei ratci prin airport
in bagaul principal iti pui tu tot ce ai nevoie dar sa nu cantareasca mai mult de 10 kg sau cat ai patit tu pentru bagaj
nu trebuie sa ai de ex:mai mult de 200 ml de sampon(e valabil la toate produsele lichide)
in avion, cu tine iti trebuie un bagaj de mana(un rucsacel mai mic)in care iti pui telefonul, aparatul foto etc.
nu ai voie deloc cu apa si macare, deci, vei fi nevoita sa cumperi de acolo(e destul de scumpa, 2 euro)
nu e mare lucru
fundita?
happy

| mihai69 a răspuns (pentru dia1608):

Fundiţă, dar cam degeaba: în bagajul de cală ai voie să iei şi o ladă de bere dacă vrei! nu există limitări în privinţa asta.
@Maya06 - Ce nu ai voie la bagajul de cală sunt articole explozive, muniţii, arme etc.
Majoritatea companiilor acceptă la bagajul de cală o greutate de la 15 la 25 kg. Verifică pe pagina de internet a transportatorului!
Bagajul de cabină poate avea până la 10 kg (tot aşa, în funcţie de companie), iar în acesta poţi pune cam orice, mai puţin cele ce nu sunt permise nici în bagajul de cală, PLUS:
- lichide sau creme în recipiente mai mari de O SUTĂ de grame (nicidecum 200!), iar suma tuturor acestora să nu depăşească 1000 g / ml. Toate acestea trebuie prezentate la controlul de securitate ambalate într-o pungă de plastic transparent resigilabilă.
- obiecte ascuţite (pilă de unghii, şurubelniţe, forfecuţe, bricege etc. - dar pe astea le poţi pune la cală).
După ce treci de controlul de securitate, ai la dispoziţie magazine tip „free-shop". Preţurile nu sunt neapărat mai mici decât în oraş, deşi la mărfurile de acolo nu se plătesc anumite taxe, dar în locul lor, se pot pune adaosuri comerciale (enorme). Dar aici poţi lua o sticlă de apă / suc (ceva mai ieftin decât în avion) sau ceva de ronţăit, dacă ţi-e foame şi ai uitat să iei pachet de acasă.
E bine să faci de acasă check-in şi să vii cu formularele tipărite - unele companii te taxează în plus dacă faci formalităţile astea în aeroport.
La bord vei primi probabil o gustare şi o băutură (chiar şi unele curse low-cost oferă acum o punguţă de covrigi şi un pahar de apă / suc) - dar asta e bine să întrebi din timp, ca să ştii cum să te pregăteşti.
Dacă ai telefon mobil sau laptop, pe durata decolării şi aterizării acestea trebuie să fie oprite - dar asta ţi se va spune şi la bord.
Cam atât. dacă mai ai întrebări, spune.

2 răspunsuri:
| Maya06 explică:

Mulțumesc oricum Mihai69... daca ai fi fost mai rapid... sfatul tau ma ajuta mai mult