| killthewhisperedenvy a întrebat:

TPU! O sa zbor cu avionul pentru prima data peste 2 zile si am cateva intrebari legate de asta. Nu stiu daca are vreo importanta, dar compania respectiva se numeste BlueAir. Si tin sa mentionez ca voi avea doar bagaj de mana.

1.In ce mod se verifica bagajul?
2.Voi fi "pipaita" sau ceva de genul? laughing))
3.Pot sa iau la mine parfum?
4.Am voie sa pun pastile in bagaj? Sunt pastile pe care mama mi le pune de obicei la mine cand plec undeva, gen Algocalmin sau Paracetamol. Stie ce pastile voi lua in caz ca patesc ceva, este asistenta.

Cam atat vreau sa stiu. Daca aveti niste sfaturi pentru calatorie, ar fi foarte bine sa imi spuneti laughing Dau funda celui mai util raspuns, multumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| seth2016 a răspuns:

Nu am zburat cu Blue Air dar presupun ca e la fel ca orice alt avion.

Bagajul trece prin aparatul cu raze X. Daca operatorului i se pare ceva suspect te pune sa deschizi bagajul.

Nu te pipaie nimeni. Daca o fac folosesc un scanner intr-o cabina. Am trait experienta asta si e cel putin amuzanta. Scannerul prin care treci suna random si cand nu ai metal pe tine asa ca poate ai sansa sa fii controlata mai cu atentie laughing. Daca esti femeie te va controla numai o femeie.

Lichide nu sunt permise in avion decat in limita a 100 ml. Poti cumpara parfum din duty free dupa ce treci de control. Nici cu deodorant spray nu ai voie sau cu apa. Se confisca si il arunca la tomberon.

Pastile poti lua. Nu le gusta nimeni.
Nu-ti da nimeni pastile in avion laughing. Deci ia cu tine ce ai nevoie.

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Bagajele de mana trec printr un scanner cu raze. Iti umbla in el doar daca li se pare ceva suspect la scanare

daca declansezi detectorul de metale, da vei fi pipaita, dar obligatoriu de o femeie.

doar daca e sub 100ml

in principiu poti, ai grija sa fie in ambalajele originale

| mihai69 a răspuns:

Nu mai repet cele două răspunsuri corecte, dar vreau să vin cu o completare utilă poate: 100 ml NU e cantitatea maximă de parfum pe care o poți lua, ci capacitatea maximă a unui flacon. Așadar, dacă ai o sticlă de 150 ml plină doar cu zece picături, ți se confiscă.
Și o recomandare: sunt acum la IKEA și la unele supermarket-uri seturi de flacoane etanșe de fix 100 ml (poți lua cel mult zece la tine) în care pui tu ce vrei: parfum, suc, apă, ciorbă de burtă...
Zbor lin!

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Parfum nu ca e lichid. Algocalmin nu fara reteta pe numele tau. Ia de aici lasa radio sant.-
http://blog.blueairweb.com/bagajul-de-mana-blue-air/

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pipaita? Nu neaparat. Doar in cazurile extreme. De ex atunci cand treci prin detectorul de metale si atentioneaza de prea multe ori. Parfum? Ce e mai mic de un ruj va fi confiscat. Deci parfum nu. De pastile nu ai nevoie. Sunt insotitoarele de bord care se ocupa de asta. Ele raspund de tine de la urcare pana la coborare.

| TheKingBacca a răspuns:

1. Intr-un mod normal, verifica doar daca n-ai arme.

2. Nu, lol

3. Probabil ca da.

4. Depinde, daca sunt doar pastile paracetamalol da.

| Frumusica69 a răspuns:

Poti sa iei la tine parfum dar vezi sa nu depaseasca 100 ml si sa il pui intr-o punga de travel. Eu asa fac. De recomandat ar fi sa iti iei variata mai mica, eu am auzit ca au fost aruncate parfumuri la aeroport. Pentru a evita aceasta neplacere iti recomand eu un site foarte bun de parfumuri si anume: https://kupoane.ro/store/notino/. Pe langa reduceri vei avea parte si de un cod transport gratuit notino.