|

Hey... spuneti-mi si mie niste informatii cat mai simple si logice despre un oras din Germania :Hamburg, Berlin, Frankfurt sau orice vreti voi.Pe wikipedia imi da ceva prea complicat si nu inteleg nimic

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Iti voi da despre berlin:Berlinul este unul dintre orasele europene care ofera o imbinare perfecta de istorie, distractie, arhitectura si cultura, fiind un loc ce are cate ceva pentru oricine. Si e greu sa gasesti un alt oras din Europa care sa aiba o viata de noapte la fel de alerta, perfecta pentru cei care isi doresc sa se simta bine in cluburi diverse, mereu asaltate de berlinezi si turisti. Iar locuitorii orasului sunt de regula prietenosi si deschisi fata de noii veniti, tratandu-i cu respect si o anumita caldura specifica.
Daca ati ajuns la Berlin, multe atractii se gasesc chiar in centrul orasului - Mitte, Prenzlauer Berg, Kreuzberg - dar nici partea de est nu este cu nimic mai prejos. Berlinul este si unul dintre cele mai verzi orase din Europa, peste 60 la suta din suprafata totala fiind reprezentata de parcuri si rauri, iar tot aici veti gasi chiar mai multe poduri decat la Venetia.

Sunt atat de multe de vazut la Berlin, de la monumente, muzee si magazine la cluburi si parcuri incat este bine pur si simplu sa porniti intr-o plimbare prin oras, pentru a descoperi singuri sau cu ajutorul unui ghid turistic macar o mica parte din comorile de aici.

Berlinul nu are pana la urma un singur centru de interes, pentru ca obiectivele turistice, in special cladirile istorice si muzeele, sunt raspandite prin tot orasul.
In partea de vest, de exemplu, intre Kuken si Aeroportul Tegel se gaseste celebrul palat baroc Schloss Charlottenburg, o splendida si eleganta opera de arta arhitecturala, completata de riguroase si elegante gradini englezesti, construita de catre Frederick I pentru sotia sa Sophie-Charlotte.


In aceeasi zona se afla si Muzeul Egiptean cu Colectia Papyrus, care adaposteste faimosul bust al lui Nefertiti, vechi de peste trei milenii, mutat in august 2005 in Museum Island din Mitte. Tot aici, in complexul Muzeului Dahlem si al Kultuforum veti gasi si alte comori culturale si arhitectonice.
Complexul arhitectonic Dahlem...2008 - 10643 + Vezi răspunsul întreg

1 răspuns:
| a răspuns:

Bună.
Poți lua informații și de pe www.e-referate.ro sau www.referate.ro
Pa, pa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează