|

Hey TPU! Am nevoie de mare ajutor...ma gandeam sa fac o excursie cu prietenii mei prin tara....ideea ar fi sa mergem pe transfagarasan vreo 2 zile...la ceva strand alte 2 zile...si apoi sa mai vizitam ceva locuri interesante si sa facem ceva interactiv (gen sa ne cataram sau etc)...ar putea cineva sa imi recomande un anumit traseu? Anumite rute si locuri potrivite?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Va recomand un loc minunat, numai ca este in zona Valcea, se numeste Casuta din padure, nu se regaseste in circuitul turistic insa e un loc minunat, pentru catarat si chestii similare Parc Aventura din Brasov.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mergi in APUSENI. E tinut de basm, poti sa faci trasee, sa te relaxezi, sa vizitezi locuri unice.

Uite, mergi in localitatea Arieseni. La numai o ora de mers pe jos ai cascada Varciorog, inalta de 15 m.

Apoi la cativa km de Arieseni este Vartop unde poti sa vizitezi Groapa Ruginoasa.

Tot din Arieseni poti sa mergi pe traseu pana la Pestera si ghetarul Scarisoara. Faci cam 3-4 ore dus. Te poti intoarce pe Cheile Ordancusii, niste chei spectaculoase, apoi ai Pestera Poarta lui Ionele, tot in drumul tau.

Tot pe drumul de intoarcere este Garda de Sus, o superba localitate de munte.

Cazare gasesti si la mai putin de 100 lei / noapte la pensiuni.

Pentru masa sunt minim 3 restaurante pe care le stiu eu. Exista in centrul satului si un supermarket dar si comercianti pe marginea drumului cu fructe si legume proaspete.

La intoarcere, poti sa te opresti pe la Salina Turda. Intrarea costa 20 lei / persoana / zi. Insa merita. A fost modernizata acum cativa ai si este de-a dreptul fantastica. Poti chiar sa te dai cu barca pe lacul format pe fundul unei mine de sare.

O sa te intorci de acolo cu un sentiment de liniste si dorinta de a reveni in zona cat mai curand. Daca mergeti in grup, e cu atat mai bine. Puteti obtine reduceri la cazare, de exemplu. Iar traseele vi se vor parea mai scurte. Nu-ti trebuie nici buget de Mamaia...

Vacanta placuta si sa te tina picioarele si bateriile de la aparatul foto!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Sunt din aceasta zona si am vizitat deja multe din locurile propuse de tinesad

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează