|

In cateva zile, cam o saptamana, ma voi duce impreuna cu bunicii la VATRA DORNE. Ma gandesc ca va fi distractiv, dar totusi ma gandesc ce as putea face(ce as putea vizita, pe unde as merge,,,)

Stiu, ca sunt multe de vizitat, dar totusi tinand cont ca merg cu bunicii, mi se cam elimina din variate...

!big grin AJUTOR:d! plz(funda)

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Buna si eu am fost acolo iti voi da niste informati despre acel loc superr
Municipiul Vatra Dornei este atestat documentar din anul 1410. Primele incercari de dezvoltare a balneologiei moderne la Vatra Dornei au inceput in anii 1807-1811.

Batranii povestesc in legatura cu numele de Dorna a orasului urmatoarea legenda. Dragos Voda, "descalecatorul" Moldovei a venit sa vaneze in partile noastre. Aici a intilnit o fata frumoasa ca o zana, cu par balai si cu numele de Dorina. Dragos a plecat la vanatoare si intr-o padure deasa i s-a aratat o caprioara pe care a inceput sa o urmareasca.Caprioara iute de picior, a scapat insa mereu de sagetile vanatorului, dar ostenita, s-a oprit pentru o clipa sa-si traga sufletul langa un brad cu trunchiul gros.

Dragos a intins arcul si a tras. De dupa copac s-a auzit un tipat omenesc de durere si caprioara a facut un salt, dupa care s-a pierdut in padure. Dragos s-a apropiat de brad si a vazut ca in locul caprioarei o ucisese pe frumoasa Dorina. Plin de remuscari Dragos a inmormantat-o chiar pe locul unde fusese ucisa si in amintirea ei a botezat locul si raul din preajma Vatra Dornei, devenita in timp Vatra Dornei de azi. Pe fata o chema Dorina, asa cum se numesc si astazi multe fete din partea locului si sunt alintate de cei apropiati Doruta sau Dorna.

Date istorice:
Toate datele expuse constituie materialul pastrat din generatie in generatie prin viu grai si foarte putin in cronici. O istorie a orasului Vatra Dornei bazata pe documente scrise, nu exista si singurele informatii incomplete si ele, apartin lucrarii "Monografia Moldovei" tiparita in 1899 de George de Catargi, Eduard Fischer si Ladislaus Zurkowski, sau in Topografia Bucovinei" de dr. Daniel Verenca.

Mai exista de asemenea Istoricul Ocolului Campulung, tiparit in 1960 de Teodor Balan. In Monografia Bucovinei, George de Catargi, Eduard Fischer, si Ladislaus Zurkowski precum si in Topografia Bucovinei, dr. Daniel Verenca, sustin ca in aceste parti, pe la inceputul secolului...2011 - 2986 + Vezi răspunsul întreg

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca stai mai mult de 3 zile nu prea ai ce face doar in oras. Epuizezi cam toate locurile in 2 zile. Se pot inchiria biciclete pentru drumetii pe traseele de pe munte. Merita sa te atasezi de alt grup si sa explorati zona.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ia o prietena cu tinehappy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bine, in primul rand este Vatra Dornei si parcul este foarte frumos, sunt veverite, care vin le tine daca strigi "Mariana" si ai nuci, poti merge la izvorul din parc, e frumos acolo sau la piscina de la hotel Calimani.
Sper ca te-am ajutat macar un pic. Vacanta placuta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează