Întrebare recomandată | firu a întrebat:

In vara aceasta as dori sa merg cu familia la Baile Felix. Imi puteți spune un itinerar cu obiective turistice pe traseul BUCURESTI-ORADEA si retur?

Răspuns Câştigător
| alex495 a răspuns:

Depinde ce vrei sa vizitezi, nu mi ai zis ruta. Sunt vreo 3 rute de la Bucuresti. Mie personal mi-a placut mai mult ruta pe la turnu severin, cazanele dunarii si cheile nerei in zona caras severin, daca te duci pe bv, sibiu, alba Iulia hunedoara, la fel, vizitezi orasul daca ti plac ruinele, castelele sau la sibiu muzeul astra ( muzeul taranului roman de la Bucuresti de la tine doar ca de vreo 2-3 mai mare si mai smecher), cisnadie, paltinis etc, centrul sibiului, piata mare, mica, podul minciunilor etc. Daca te duci pe tg mures, e sighisoara, cluj, huedin oradea, cea mai anosta ruta, dar cea mai rapida. Vizitezi doar in sighisoara sa zicem ruinele alea dar pe mine personal nu ma pasioneaza astea. Mie personal din toate astea enumerate mai sus ( n am mai scris muzee gen farmaciei sau de arta din sibiu) mie cel mai tare mi-a placut pe turnu severin, vizitezi frumos portile de fier ( intri in adancul barajului plus multe altele). Sunt mai multe rute, mai sunt toate vaile astea. Oltului, def jiului, sunt multe rute

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Tu vrei sa traversezi tara si nu stii unde sunt obiective turistice?
Sunt la tot pasul!
Doar trebuie sa-ti tii ochii si mintea deschisa si sa VEZI, nu numai sa te uiti!

Intr-o tara unde sunt atatea locuri istorice interesante de vazut ca la noi, nu-ti ajunge toata viata sa le vezi pe toate!
De frumusetile naturale nici nu mai vorbesc...

suntserios
| suntserios a răspuns:

Sibiu si toata zona din imprejurimi
Alba Iulia
Salina Turda

| KillaNoFilla a răspuns:

Sugerez ruta spre Oradea prin Brasov cu castelele din zona, bran, peles. Apoi in sus spre Sighisoara cu cetatea sighisoara. Targu Mures cu cetatea medievala, palatul cuturi apoi salina turda urmand Clujul cu nenumeroase obiective turistice si-n final Oradea.
Ruta de intoarcere ar fi pe la parcul natural apuseni acolo se poate vizita pestera usrsilor, scărişoara si multe altele.Coborand in jos spre Deva cu cetatea devei, castelul corvinilor in hunedoara. Targu-jiu, Drobeta si inapoi spre Bucuresti.

| andrabella a răspuns:

Alba Iulia. cetatea alba Iulia, monumentul din aiud rapa robilor, oase ale detinutilor politici apoi cluj centru clujului.

| Ovi83 a răspuns:

Cum zicea si colegul nostru Alex, sunt vreo 3 (mai exact 4) rute pe care ai putea merge (Valea Prahovei, Valea Oltului, Valea Jiului si defileul Dunarii). Pe toate ai ce vizita. Ti le-a enumerat el pe cele mai multe vizite posibile pe traseu.
Acuma, daca tot ajungi in Bihor (sunt oradean, deci aici te pot ajuta happy ), recomand cateva obiective mai cunoscute in strainatate decat la noi:
- Lacul Vida de la Luncasprie (ala cu o palnie in mijloc, a aparut si la stiri);
- Pestera Ursilor de la Chiscau (merita cu prisosinta vizitat si Muzeul Etnologic de la intrare in Chiscau, e o chestie rustica amenajata de un om la el acasa, insa are la exponate gen Amintiri din Copilarie de ramai masca);
- Pesterile Meziad, Scarisoara, Vadul Crisului;
- Zona Paleu - Saldabagiu de Munte de langa Oradea (o zona pe serpentine cu niste peisaje super);
- NEAPARAT: Cetatea Oradea happy
Iar daca va e foame, o shaorma La Turcu pe pietonala face toti banii! happy