|

Pentru ca un minor sa poata parasi tara cu o persoana majora,in cazul in care parintii sunt divortati iar copilul incredintat unuia din ei,trebuie declaratia ambilor sau doar cel caruia i-a fost incredintat? Intreb pentru ca am citit pe site-uri diferite,iar pe unele scrie ca trebuie de la ambii, pe altele ca doar de la cel caruia i-a fost incredintat dupa divort.

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Numai de la persoana care o are in grija insotita de hotararea de divort prin care minorul este incredintat unui parinte sau tutore.
Pentru asta nu trebuie sa citesti pe siteuri ci sa citesti legea 248/2005 in care scrie: este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila.
Uite: http://www.politiadefrontiera.ro/calatorie_2008/minori.php

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In cazul divortului parintilor tai, probabil ai fost incredintat unuia dintre ei.Asa ca, trebuie acordul ambilor parinti.Doar in cazul decesului,a caderii din drepturile parintesti a unuia dintre ei,nu ar fi nevoie de acest acord.
Normal, tu ai doi parinti, chiar daca sunt divortati, deci apartii amandurora si raspund amandoi, pana la majorat.Prin urmare, trebuie sa-si dea acordul si parintele caruia nu ai fost incredintat.
Trebuiesc mai multe detalii si din acest motiv, ar fi mai bine sa intrebi direct la un notar sau la Politie, ce acte ar ar fi necesare pentru trecerea frontierei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează