|

Sall TPU la vara vreau sa ma duc in vacanta in italia si nu stiu ce locuri pot sa vizitez pe acolo(eu ma duc in napoli)? funta pentru cele mai multe locuribig grin:*

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Buna!
Uite pe aici niste poze cu locuri din Napoli:
http://www.google.ro/......tp?/images

http://www.turistik.ro/italia/napoli/obiective-turistice-napoli
http://www.turistik.ro/italia/napoli
Sper sa te fi ajutat! O zi buna!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Http://www.turism-360.ro/obiective-turistice/italia.httml


sau


Roma
Capitala Italiei este situata pe malul râului Tibru si are o istorie îndelungată, fiind de-a lungul secolelor capitala republicii romane, a imperiului roman si a Italiei moderne. Este capitala regiunii Lazio şi a Provinciei Roma. Roma este un important centru turistic. Impanzit de monumente istorice de origine romana, etrusca, renascentista si baroca lasate de trecerea vremii, are de oferit cate ceva pentru toate gusturile. Cel mai mare si mai important oras al Italiei, centrul economic si cultural este locuit de peste 2,5 milioane de oameni, carora li se adauga milioane de turisti care il viziteaza in fiecare an. Principalele atractii turistice: Colosseumul, Columna lui Traian, Pantheonul, sute de biserici si monumente, impunatorul Vatican, romantica Venetie si Sicilia, cea mai mare si mai faimoasa insula din Mediterana. Un alt motiv pentru care Italia este printre cele mai cautate destinatii sunt preparatele culinare, vinurile, muzica.

Biserica Santa Maria Maggiore
Biserica Santa Maria Maggiore este una dintre cele patru mari biserici din Roma, construita in anul 352 d. Hr. si este dedicata Sfintei Marii. Lacasul a fost ridicat dupa ce Papei Liberius i s-a aratat in vis Maica Domnului, care l-a indemnat sa faca o astfel de constructie.

Castelul Sant' Angelo
Cladirea, construita initial ca mausoleu pentru imparatul Adrian, este o constructie ciudata, circulara, masiva, la care se ajunge traversand unul dintre cele mai frumoase poduri din lume: Pont Sant' Angelo, creatie a arhitectului Bernini.
In secolul sase a fost transformata in fortareata papala, fiind legata prin pasaje subterane de Vatican. Nu putini au fost pontifii care au simtit nevoia sa foloseasca pasajul secret in vremuri de restriste. Azi, mausoleul este un muzeu interesant, mai ales ca se stie ca aici a fost locul unde s-a sinucis Tosca, evocata ulterior de Puccini.

Biserica Il Gesù din Roma...2004 - 2113 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si eu merg in Italia (langa milano) tot la vara

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poti vizita orashul Verona.Nu vei regreta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează