| TeoTudor a întrebat:

Am cumparat recent bilete de avion si mi s-a spus cum că trebuie să fac o confirmare sau ceva legat de un check in inainte cu 48 de ore. Imi puteti spune si mie va rog ce inseamna asta sau în ce constă?

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Tu de fapt ai facut rezervarea biletelor. Biletele in sine le vei primi prin procesul de check in pe care trebuie sa il faci online pe site ul companiei aeriene. Daca e companie de linie si nu e low cost poti face si la aeroport insa nu e recomandat.

| claudiu89 a răspuns:

Da, trebuie sa faci check-in cu 48 de ore inainte. Check-in-ul poti sa-l faci pe net sau de pe aplicatii de pe mobil cum ar fi wizz. Si ar trebui sa primesti mail care sa te informeze cand poti face check-in-ul. Teoretic ar putea face sa poti face check-in-ul imediat dupa ce ti-ai luat biletele ca sa elimine confuzia, dar asa e procedura. Ei vor doar sa se asigure ca ajungi la avion, probabil ar putea sa-ti vanda locul in ultimul moment daca nu ajungi. Oricum daca uiti sa-ti faci check-in-ul, poti sa tii-l faci in aeroport in schimbul unei sume de 50 de euro. E hotie, dar asta e.

Apoi mai trebuie sa-ti listezi biletul sau sa mergi cu cu telefonul cu aplicatia instalata si sa scanezi codul de bare pe care il primesti, doar pe baza lui poti trece de porti.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru claudiu89):

Cei 50 euro nu sunt hotie curata, e politica companiilor low cost pe care ti o asumi cand alegi ca circuli cu ei

| mihai69 a răspuns (pentru suntserios):

Nu a făcut nicio rezervare, ci și-a cumpărat chiar un bilet. Doar că e electronic.
Prin procedura de check-in va primi un „boarding-pass" - adică un document (în format electronic ce poate fi folisit fie ca atare, fie printat - depinde de companie, aplicație [dacă are vreuna], și chiar uneori de aeroport) cu care va putea trece de controlul de securitate spre porțile de îmbarcare apoi cu ajutorul căruia va avea acces la bordul avionului.
Dacă e să ne referim la rezervări, mai degrabă ceck-in-ul e o rezervare - și anume a locului pe care îl va avea în avion.
Uneori acesta se poate chiar alege dacă îl face online (gratuit sau contra unei taxe).

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru mihai69):

Nicidecum. Check in ul inseamna ca iti eliberezi biletul sau boarding-pass cum vrei tu sa ii zici.
Daca nu iti faci check in ul sa iti elibereze biletul in timul util locul tau va fi redistribuit in caz ca exista lumea in lista de asteptare pentru zborul respectiv.

Deci in realitate tu platesti rezervarea locului in avion nu biletul in sine. Biletul in sine il obtii la check in.