|

Salut.Plec in 3 zile la Viena si v-as ruga daca se poate sa-mi ziceti si mie ce merita vizitat la Viena si preturile de intrare. precizez ca stau 8 zile. Fundita la cel care da cele mai multe detalii si cele mai multe obiective. Astept raspunsuri.

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Buna. Chiar o sa ai ce vedea in 8 zile. Sa incepem cu Palatul Hofburg. Il poti vizita in exterior fara sa platesti nimic. Cu plata sunt apartamentele imperiale, muzeul Sisi, colectia de argintarie. Poti sa iei bilet separat sau poti sa iei un bilet care sa fie valabil pentru toate. Mai multe detalii aici: http://www.hofburg-wien.at/en/plan-your-visit/tickets-tours.htm
in linkurile pe care ti le trimiti gasesti mai multe informatii despre cum ajungi acolo, orele in care e deschis, etc. De asemenea la Hofburg aici poti vizita Spanischehofreitschule (Scoala Spaniola de Calarie http://www.srs.at/en/ ) si Schmetterlinghaus(Casa fluturilor http://www.schmetterlinghaus.at/english1.htm ). Biletul la fluturi este aprox 5 euro.
De aici poti merge la Rathaus, Primaria neogotica a Vienei si poti face un tur cu ghizi la ora 13. 00 luni, miercuri si vineri.
In centru ai catedrala gotica Stephansdom( Catedrala Sf.Stefan), iar interiorul e unul dintre lucrurile pe care chiar trebuie sa le vezi. Intrarea e cu plata( nu mai stiu exact) dar merita fiecare banut.
Pentru palatul Schonbrunn ar trebui sa iti rezervi cel putin o zi intreaga, daca nu chiar mai multe.Este unul dintre cele mai importante monumente culturale ale Austriei. Aici poti vizita parcul, Palatul, Casa palmierilor, Gradina Zoologica(numai pentru aceasta iti trebuie o zi iar biletul e aprox 14 euro http://www.zoovienna.at/......izitatori/ ) Eu recomand 2 maxim 3 zile pentru tot complexul Schonnbrun. Mai multe detalii aici: http://www.schoenbrunn.at/en/plan-your-visit/tickets-tours.html
Prin centru mai poti merge pe Ringstrasse, pe jos sau cu tramvaiul 1 sau 2 pentru a urmarii pricipalele obiective, inclusiv Hofburg, Universitatea, Opera de Stat, Teatrul National, Cladirea Parlamentului, etc. Toate astea trebuiesc vazute.
Daca iti place arta ar trebui sa mergi la Albertina, care adposteste o colectie impresionanta de picturi si desene, fotografii, etc. Un bilet e aprox....2008 - 4580 + Vezi răspunsul întreg

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu am fost in Viena la inceputul verii. Eu am vizitat : Palatul de vara Schonbrunn (Gradiniile, Labirintul si Gradina Zoo), Palatul de iarna Hofburg (acolo o sa afli despre viata familiei regale ), DonauTourn, Parcul Prater (sa te dai in toate roller coasterele), Hundertwasser ( o casa care nu are nici un perete drept sau vreo fereastra la fel, trotuarul denivelat, gradina pe balcon...), Scoala de echitatie spaniola ( Spanish school of riding Vienna), Palatul Belvedere (acolo este expozitia lui Gustav Klimt; cel care a pictat faimosul tablou: " Sarutul", Cladirea Secession, Acvario (un fel de acvariu dar care are si animale terestre ) si Stephansdom... Trebuie sa te plimi pe Maria Hilfe Strasse la magazine :X. Te sfatuiesc sa iti cumperi un abonament pentru metrou si pentru a te duce la aeroport poti sa te duci cu Cat-ul! Sper ca ti-am fost de ajutor! Fundita?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Apropo @Dia vezi ca Disneyland-ul este in Paris, USA, Hong-Kong Tokio... dar nu si in Viena... am fost la cel din Paris vara trecuta; Merita!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Scuze nu am putut sa-ti trimit mesaj; nu a mers asa ca ti-l pun aici : pentru a intra la Belvedere inferior costa 7 euro si pentru Belvede superior 8 euro. Iar daca vrei sa la vizitezi pe amndoua sunt la oferta: 9 euro... in prater pretul fiecarei atractii variaza de la 3 la 7/8 euro in functie de fiecare. Tin sa-ti spun ca intr-o zi la Prater am cheltuit 150 de euro numai pe atractii, dar a meritat toti banii :de la case bantuite, la barci pe tobogane pe apa si roller coastere! Vacanta placuta! Si sper sa imi dai fundita!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Parcul "Disneyland".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Prater, Castelul Schonbrunn si gradina Zoo de langa castel big grin Cand am fost la unchiul meu am vizitat locurile respective big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează