| Underworld2 a întrebat:Am si eu 1 problema si sper sa ma puteti ajuta big grin.
Vreau sa plec in vacanta de sarbatori cu trenul in Deva.
Eu locuiesc intr-o comuna undeva in Prahova pe langa orasul Ploiestihappy.
Vreau sa fac aceasta calatorie cu trenul. am gasit un tren cu ruta Bucuresti Nord-Timisoara. iar acesta contine in ruta sa si orasele Ploiesti, Deva.
Pentru ca nu am mai ciruclat niciodata cu trenul ..intrebarile mele sunt:
1. Cum stiu sa ma opresc in gara la Deva. anunta cineva? sau cum?! mentionez ca ajung la 18:57 vad ca scrie pe netthinking dar mie sa nu ajung mai devreme sau mai tarziu... deci anunta cineva?
2. Cate minute opreste trenul intr-o statie?!
3. Cum procedez cu carnetul de elev? pentru a platii mai ieftin biletul big grin.

Mentionez am 16 ani.

Astept raspunsurile voastre. Funda si vot la cine ma ajuta big grin

Răspuns Câştigător
greece12
| greece12 a răspuns:

Nu te ingrijora, chiar nu e greu.
Ajuns la gara, ceri mai intai un bilet pana la Deva cu reducere pentru elevi(ai nevoie de carnetul de elev, vizat pe anul scolar in curs si buletinul de identitate).
Pe bilet scrie la ce ora ajungi, banuiesc ca mergi cu Inter Regio 1621:
http://www.mersultrenurilor.ro/Tren/1621
Daca observi,inainte de Deva,sunt Orastie si Simeria,poti intreba lumea din jur ce gara este si te orientezi.
In tren,exista un afisaj electronic,la capetele de vagon,indiferent in ce parte e orientat scaunul tau,vei vedea afisajul,si scrie,de obicei,ce statie urmeaza.
Presupunand ca varianta asta pica,poate nimeresti un afisaj defect,ramai la povestea cu intrebatul,calatori sau controlori,vecinul de scaun,plus ca stii cu aproximatie cam la ce ora ajungi.
Sa urmaresti daca nu are intarziere,de exemplu, la Brasov, vezi la cat trebuie sa ajunga(pe net) si la cat ajunge cand vei calatori tu cu el, la Sibiu la fel, cam la 3 ore dupa Sibiu ar trebui sa ajungi la Deva...si-n rest,drum bun!
Nu fii nelinistit,n-ai nici o sansa sa gresesti,de obicei biletele in tren se vand cam in aceleasi compartimente,aceleasi destinatii,adica sa nu te surprinda ca in jurul tau majoritatea vor merge la Deva,Simeria sau Orastie,e o tactica normala,sa se umple si sa se elibereze grupat locurile in tren,controlorii o stiu, asa ca, nu-ti ramane decat sa intrebi.
Nu fii agitat, gusta mica ta excursie, toata lumea din jur te va ajuta.
Sarbatori fericite!
:)

| Underworld2 explică (pentru greece12):

Multumesc mult! big grin Sarbatori fericite si tie! happy

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

1. Te uiti la ceas si cu aproximatie stii cam cand ar trebui sa ajungi. Oricum in orice gara scrie mare si clar in ce oras esti. Cel mai simplu ar fi sa vezi care este statia anterioara, esti atent si sitii ca la urmatoare oprire cobori.

2. Depinde cat de mare e statia, oricum sta 3-4 minute, depinde si cati calatori sunt.

3. cand iei biletul arati carnetul de elev sa iti dea cu reducere. Vezi ca trebuie sa ai carnetul si la control in tren

| Fatamuntilor a răspuns:

Pe biletul tau scrie la ce ora ajungi.Te uiti la ceas sau intrebi pe cineva.De obicei iti da bilet in compartiment cu cei care merg in aceeasi loc cu in statii apropiate. Poti intreba pe vecinii tai de compartiment unde merg.Sau pe conducator.In general trenul opreste 2-3 minute(sa nu cobori pana la destinatie.Te prezinti cu carnetul (vizat ) la ghiseu cand iti cumperi bilet.Hai,ca nu greu.Sunt sigura ca vei reusi.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Pe bilet scrie ora ajungerii la destinatie

| TeodorL a răspuns:

Salut! O sa fie o experienta tare pentru tine laughing

1) In general in garile mari sunt panouri cu orasul in care te aflii. Daca trenul nu are intarzieri te poti uita la ceas si cand ajunge in gara in jurul orei de pe bilet inseamna ca ai ajuns. Poti sa intrebi si pe cei din tren, persoane mai in varsta.
2) Depinde de fiecare gara, intre 3-8 minute.
3) Cand te duci la ghiseu sa iti iei bilet, ii spui ca vrei bilet cu reducere de elev (sa ai si buletinul cu tine pentru orice eventualitate).

| Underworld2 explică (pentru TeodorL):

Stiu ca probabil sunt panouri cu numele garii. dar pentru ca este iarna se intuneca mai repede iar la (18:57) ora la care ar trebui sa ajung este noapte clar. mai vad eu?! laughing