| xPanther21 a întrebat:

de vreme ce in Olanda, iarba este legala, ce politici au olandezii cu privire la cei care vor sa plece din tara (in vacante sau sa se intoarca acasa) si sunt fumatori de iarba, adica ii lasa sa iasa din tara cu jointuri sau grame de iarba?

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Consumul si detinerea legala se aplica doar pe teritoriu tarii asa cum se aplica toate legile. Legile nu se aplica cetatenilor in alta tara. Daca tu iesi cu iarba din tara si intri in alta tara trebuie sa te supui legilor tarii in care intri.

| EVOLUTION_5448 a răspuns:

Deja a raspuns lumea la intrebare destul de clar, dar daca mai vrei inca o parere...

Daca intr-o tara e ceva legal dar in alta tara nu, automat nu ai voie sa parasesti tara aceea cu iarba, altfel ce ar oprii pe unu care a cumparat iarba din Romania sa zica: e okay domnule politist, e de fapt din Olanda adusa, acolo e legal.
Iti dai seama ca nu asa functioneaza ca altfel de ce ar fi legile diferite de la o tara la alta?

Pe scurt: nu incerca sa aduci iarba in alta tara unde e ilegala. Ori ramai fara ea (in cel mai bun caz), ori poti sa faci inchisoare daca politia considera ca ai incercat sa faci trafic iarba

| mihai69 a răspuns:

Totuși, răspunsul la întrebare ar fi ăsta: din câte știu, doar cetățenii olandezi au voie (legal) să cumpere iarbă și alte produse care conțin THC. La ieșirea din țară, pe cale terestră, nu se face niciun control, Olanda fiind în zona Schengen. Evident însă că orice echipaj de poliție ar opri un turist ce vine din Olanda și i-ar controla buzunarele ar trebui să aplice legea din țara unde ai ajuns. Adică să te salte.
Pe de altă parte, dacă ieși pe la o poartă aeriană și zbori spre o țară unde este de asemenea legală - nu ai nicio problemă. Olandezii oricum nu fac controale din astea.

| johnnny123 a răspuns:

Să presupunem că te-ar lăsa (deși nu te lasă). Dar ieșitul din Olanda presupune automat intrarea într-o altă țară, unde iarba este ilegală. Ce te faci?