|

Salut tuturor. De ceva vreme m-am hoatarat sa plec cu sotia in Egipt in orasul Hurghada ne-mai find acolo am cautat ca tot omul o agentie de turism si am gasit un pret extraordinar la 400 450 de euro de persoana vacanta noastra nu ne-ar interesa prea mult calitatea hoteliera ci locurile stravechi de acolo sunt fascinante. Am dat o tura ca tot omul cu google maps sa vad ruta destinatiei si am observant cu stupoare ca nu exista decat o singura ruta si aceia trece prin Siria as dori sa stiu de la dvs cine a mai fost in Egipt cat de sigur este acest traseu find ca nu as vrea sa apar pe Ogrish sau sa calce masina mea sau Autocarul daca o sa ne hotaram ca mergem cu el sa calce pe vreun proiectil sau vreo mina improvizata sau mai rau sa fim opriti toti si pusi la zid tin sa va informez si am acest curaj ca ruta aceia trece pe linga sireia de ajuns sa fim vinati cate sanse am sa ajung in Egipt si cat de sigura e vacanta asta funda imediat

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu este indicat sa treci prin Siria, este un pericol major.
Detalii gasesti aici: http://www.mae.ro/travel-alerts/7955#788

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Sunt avertizări de securitate și pe Siria, și pe Egipt. Pentru concedii în Egipt, stațiunile sunt relativ OK, și chiar sigure, doar că pentru asta trebuie să mergi cu avionul până acolo și să nu ieși nicăieri din resort.
Dar asta o poți face și în Bulgaria, sau chiar aici, la noi, cu avantajul că ajungi mai ieftin, mai repede și pe deasupra nici nu sunt probleme cu accesul la un pahar de vin sau o bere, ori la o friptură de porc...winking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iar in plus fata de pericolul din Siria, nici Egiptul nu este foarte sigur.

Eu am fost in Cairo prin 2008, intr-o perioada de relativa acalmie, si chiar si atunci la fiecare colt de strada stateau soldati cu scuturi si mitraliere. Iar in ultima vreme in Egipt au tot fost proteste, revolutii, schimbari de regim, etc.

In locul vostru as mai amana excursia asta pana cand lucrurile se vor mai aseza.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu mi-am facut concediul in Sharm acum 3 ani. Stațiunile sunt sigure, pazite de armata, iar fiecare hotel are paza proprie cu polițiști. Te sfătuiesc sa iei avionul pentru ca la 500 de euro găsești oferte cu all inclusiv. Renunța la ideea de transport alternativ. Concediu plăcut!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează