| ElenaSt2011 a întrebat:

Salut tuturor.

Pentru a vizita Coreea de Sud, strict ca turist, cum obtin viza de intrare in aceasta tara?

Presupun ca trebuie sa merg la Ambasada acestei tari in Bucuresti, nu-i asa?

Exista filiale ale acelei ambasade si in alte orase mari ale tarii? (Din nord vest unde locuiesc eu, pana la Bucuresti este obositor si mai ales costisitor drumul cu trenul, plus taxiul).

Se pot depune actele online, plati prin virament bancar, trimite si primi pasaportul printr-o firma de curierat?

Ar fi mult mai ieftin decat un drum dus intors din orasul meu natal pana la Bucuresti.

Cam cat costa o viza? (Eu am pus pe o excursie de 10 zile, in care exista insotitor de grup, care prezinta obiectivele turistice - in fiecare zi a excursiei).

Este posibil sa primeasca turistii viza direct pe aeroport, la sosirea in Seul, capitala Coreei de Sud?

In cazul in care nu apuc sa ajung la Bucuresti pentru a primi viza de turist (pentru o excursie de 10 zile) si ajung pe aeroportul din Seul, risc sa nu fiu lasata sa intru in tara si sa pierd banii pe care ii voi plati pentru excursie?

Sau pot fi amendata daca nu as avea viza la intrarea in Coreea de Sud? (Daca da, cat este amenda respectiva?)

Stiti cam cat timp se asteapta dupa ce sun pentru programare la viza, pana la interviul (sau cum s-o numi) pentru primirea vizei?

In care situatii le este refuzata candidatilor primirea vizei de turist? (In afara de cazurile de terorism).

Ideea este ca fiind membra a unui club international de turism, trebuie sa imi rezerv si platesc excursia in Coreea de Sud pana la o anumita data, (caci altfel risc sa nu mai prind locuri libere pentru excursia respectiva).

Iar, ma tem ca daca nu voi fi programata la ambasada pentru obtinerea vizei INAINTE sa o platesc online, exista riscul sa nu primesc viza de turist si sa platesc excursia degeaba - fara a avea sansa de a-mi recupera banii in intregime.

Evident ca este ideal intai sa obtin viza de turist pentru Coreea de Sud si doar apoi sa platesc pentru excursia respectiva, dar nu cunosc pe nimeni care sa fi calatorit in aceasta tara si nu am de la cine sa cer detalii.

Le multumesc anticipat tuturor celor care imi vor raspunde.


Cam cat costa o viza? (Eu am pus pe o excursie de 10 zile, in care exista insotitor de grup, care prezinta obiectivele turistice - in fiecare zi a excursiei).

1 răspuns:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Daca aveai curiozitatea sa te uiti pe pagina ambasadei Coreene aflai urmatoarele: "Cetăţenii români nu au nevoie de viză de intrare în Republica Coreea pentru călătorii în scop de turism, vizită, întâlniri de afaceri, conferințe, activităţi sportive din care nu rezultă câștiguri financiare, care nu depăşesc 90 de zile în oricare 180 de zile. Șederea în Republica Coreea pentru o perioadă mai mare de 90 de zile impune solicitarea vizei de lungă durată de la Ambasada Republicii Coreea în România, precum și obținerea cărții de identitate pentru rezidenţi (Alien Registration Card), emisă de autoritatea pentru străini de pe teritoriul Republicii Coreea (Immigration Office). Documentul are valabilitate un an şi trebuie prelungit înainte de expirare, prin aceleaşi proceduri, în cazul extinderii duratei de şedere. Neîndeplinirea acestor proceduri se amendează cu până la 10.000 de dolari şi posibilitatea expulzării."