Întrebare recomandată | vmalex21 a întrebat:

Salutare.In luna ianuarie am câteva zile libere si m-ar interesa sa merg alaturi de inca 2 persoane până la Chișinău in Republica Moldova pornind de la Brașov.As avea nevoie de niste informatii in legatura cu variantele de a ajunge acolo(nu vreau sa ma duc cu masina persoanala,ne-ar interesa cu autobuzul,trenul sau avionul), ce am putea vedea, la ce hoteluri ne-am putea caza pentru 2 zile, cum sunt preturile si cu leii moldovenești, vama si orice alta informație.Stiu doar ca se poate intra cu buletinele românești și ca e interzis sa intri in Romania cu mai mult de 2 pachete de țigări. Orice sfat util pe această temă este binevenit, multumesc.

4 răspunsuri:
| Iote a răspuns:

Exista tren Bucuresti-Chisinau. Pentru ca tot pleci din Brasov. Si vad pe site-ul cfr ca au si vagon de dormit.
In rest, nu stiu nimic.

| Dandinelle a răspuns:

Este o tara cu un nivel scazut de viata din pacate.
https://www.google.com/......estination
Aici gasesti informatii despre ce sa vizitezi, ce recomand eu sunt potgoriile, aduc aminte de zona Vrancei mult: Cricova, Milestii Mici.
Cauta de pe-acum cazare, sa te asiguri ca ai, ca in Ianuarie este si Craciunul si Revelionul pe vechi acolo, si chiar se sarbatoreste.

| vmalex21 explică (pentru Dandinelle):

Mersi pentru sfaturi si recomandări, mai ales potgoriile(nu ca m-ar pasiona bautura).Mai stiam de celebrele bomboane Bucuria de la bunica mea care mergea anual in fosta URSS trecând si pe la Chișinău.Ne gandim sa mergem sfârșitul lunii, am gasit niste hoteluri destul de decente la un pret bun, sa vedem daca se poate plati si cu Card Visa.Am mai inteles ca ar fi bine sa avem la noi lei moldovenești si ceva valuta precum euro sau dolari.

| anais13 a răspuns:

Am fost luna trecută, 2 familii.
Sa îți zic mai întâi de cazare, care a fost extrem de buna, cu gazda foarte foarte amabila. Cazarea se numește Elite Rentals Apartaments. Găsești pe booking.com. Domnul care ne-a cazat, ne-a dus inclusiv pe la Cramele pe care le-am vizitat, contra cost. Ceea ce e foarte bine pentru ca nu mai duci grija ca n-ai cu ce sa te întorci.
Cazarea e extrem extrem de buna, foarte curată și foarte modernă, la un preț avantajos. Au mai multe apartamente după cum poți vedea acolo.
La crama cricova îți recomand sa îți faci rezervare de pe site-ul lor pentru ca am observat ca sunt destul de aglomerați. E o crama superba oricum. Poți sa-ti iei pachet cu degustare.
Prețurile sunt foarte bune. In special la dulciuri, dacă mergi in piața, o sa găsești l multime de variante. Noi am luat din piața și am luat cu cutiile și vu pungile. Am luat sa ne ajunga pentru juma de an cel puțin laughing la vama treci foarte ușor, am avut câteva cutii bune de vin, și nu a stat sa le numere, doar s-s uitat in portbagaj și atât. Ne-a întrebat dacă avem țigări și nu aveam. Dar de preferat, la țigări sa nu intreci limita impusă, mai bine sa nu Riști, ca nu știi pe cine nimerești la vama. Am văzut mașini la care chiar se uitau atent.
Transport găsești, sunt autobuze, te poți interesa.
Poți vizita Cramele milestii mici, cricova. Poți merge la mall, sa iesi la un restaurant cu specific moldovenesc, te poți plimba prin centru, când am fost noi era și un târg prin centru, posibil sa fie și când mergi tu.
Recomand sa nu stai mai mult de 3-4 zile pentru ca altceva nu prea ai ce face, și de vizitat se vizitează ușor. Vacanta placuta!