|

voi ce parere aveti de castelul din Balcic? mai amanuntit va rog daca se poate.

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Este un loc aparte de o rara frumusete. Loc pe care l-am vizitat asta vara, dar despre care auzeam povesti de la bunica mea in fiecare seara, inca de pe acum 28-29 de ani si iti pot zice ca bunica mi-l infatisa in cel mai frumos mod si sincer asta vara cand l-am vazut mi s-a parut mult mai frumos decat era zugravit de bunica.Si daca tot ajungi la Balcic este pacat sa nu vezi si cap Kaliakra... un alt loc mirific care-ti taie respiratia de cum il zaresti.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

1. Intrarea- Ghereta santinelei ("The Sentry-Box")
Acesta este primul obiectiv. Intrarea in Castel este reprezentata de un arc triumfal. In stanga si in dreapta intrarilor in Castel pot fi vazute niste adancituri in zidurile de piatra, care reprezinta locurile in care stateau garzile Castelului.
2. Fantana de argint ("Silver well")
Aflata la o distanta destul de mica de intrare, usor in stanga, Fantana de argint poate fi usor ratata in lipsa unei harti. Ar fi pacat caci aici, daca aruncati un banut si va puneti o dorinta aceasta se va implini. Cel putin asa spune legenda.
3. Gradina lui Allah ("The Garden of Allah")
"Gradina lui Allah" face legatura intre Fantana de argint si Vila Sageata albastra. Gradina nu trebuie ratata deoarece adaposteste o colectie unica de cactusi in aer liber, de fapt cea mai mare colectie din Sud-Estul Europei. Sunt cactusi plantati acum 80 de ani, transformati in copaci. Cu putin noroc ii puteti descoperi in perioada de inflorire (luna august). In aceasta gradina mai pot fi vazute vase antice, banci din piatra si chiparosi zvelti.
4. Vila "Sageata albastra" (Villa Blue arrow)
5. Coltul "Magnolia" (Nook Magnolia)
6. Templul apei (The Temple of the Water)
O constructie cu arcade pictate pe interior, in caramiziu si albastru puternic, sustinute de coloane imense si avand in interior bazine in care altadata se afla apa.
7. Capela Stella Maris (The Chapel)
De la templu, trecand printr-o gradina care adaposteste o colectie de trandafiri superbi si urcand cateva trepte de piatra ajungem la Capela "Stella Maris". Atentie! Undeva pe peretele de piatra, care sustine treptele catre Capela, se afla unica inscriptie in limba romana pastrata pe intreg domeniul. Este o placa de marmura alba, pe care sta scris, cu litere aproape sterse, faptul ca domeniul a fost construit de Regina Maria. Placa a fost acoperita in timp de iedera. Capela este foarte mica, construita din piatra si pictata complet in interior. O curte mica, cu o fantana si pietre...2005 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Castelul din Balcic sau Palatul din Balcic (bulgară Двореца в Балчик) este un castel din oraşul Balcic, Bulgaria. A fost construit la ordinul Reginei Maria, în timpul în care Cadrilaterul a aparţinut României. Complexul castelului cuprinde un parc botanic, mai multe vile rezidenţiale, o sală a fumatorilor, o pivniţă, o mănăstire, un izvor de apă şi diverse alte clădiri. Castelul, numit şi "Cuibul Linistit" ("Quiet Nest" sau "Tenha Juvah" în limba turcă) este de fapt o vilă cu pereţi albi şi acoperişuri de ţiglă roşie străjuite de un minaret. Este construit de-a lungul a trei terase şi combină elemente ale stilului maur, stilului mediteraneean cu cel al caselor bulgăreşti. Este foarte aproape de mare, fiind despărţit de aceasta doar de faleză. A fost locul preferat al Reginei Maria, în care aceasta a locuit, tocmai de aceea rămânându-i denumirea de "Castel".
Sper ca te am ajutatwinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează