Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2943883intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
Kurtmann
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
30 Iun
SATI 304.530AFISARI
140.136VIZITE
123.594V. UNICI

Sunca de casa cu boia, usturoi, etc. cum se face?



Am cumparat porcul ca tot romanul, am incercat sa dau gust suncii la afumatoare dar nu a mers. Acum doresc sa o fac cu boia, usturoi, dar mai mult nu stiu.



Ma poate ajuta cineva cu o reteta va rog?





Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • Raspuns castigator
    a răspuns:

    Sunca in primul rand se tine cel putin 21 de zile cu multa sare, nu te teme ca v-a iesi foarte sarata pentru ca i-si ia cata este nevoie. Dupa acest timp, o speli cu apa rece si o dai la fum clad 1-2zile sau 3-4 zile la fum rece.
    Alta metoda este cea cu bait(saramura)dupa ce a-i sarat bine sunca o tii 3-4 zile, dupa care pregatesi baitu. Pui pe foc 1L de apa cu 2 linguri de sare si condimente-foi de dafin, piper boabe, piper macinat, cimbru uscat si ce i-ti mai place.Cand a dat primul clocot pui 1L de vin rosu parfumat(ananas, tamaioasa, busuioaca, etc) si usturoi pisat cum doresti sa aiba gustul.Cand baitul aproape s-a racit se pune peste sunca si se acopera cu un capac, din 2 in 2zile se umbla si se rotesc suncile cele de sus jos.La 10 zile se scot se clatesc in baitul din vasul in care au stat se lasa 1 zi la scurs si apoi ori le dai la fum, ori prin boia dulce sau iute dupa preferita. Pofta Buna!

  • 1 răspuns RSS raspunsuri)