| daria11 a întrebat:

Am nevoie de o reteta de gogosi

5 răspunsuri:
ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

Uite mai multe rețete :
http://gastronomie.ele.ro/Gogosi_--rc836.html.
Baftă și poftă bună!

| mariamarybu a răspuns:



Ingrediente: 1 kg faina, 4 oua, 4 linguri zahar sau 2 linguri miere, 4 linguri ulei, 250 gr. lapte, 1 pachet drojdie, 1 fiola vanilie, coaja rasa de lamaie.
Se face o maia astfel: se bat ouale intregi cu zaharul/miere, vanilia, coaja rasa de lamaie, se adauga drojdia, iar la final se toarna laptele fierbinte. Se lasa la dospit pentru 15 min.


Cand maiaua a dospit se toarna pedte faina si se framanta bine. Cand e aproape gata se adauga 4 linguri ulei si se continua framantatul pana se incorporeaza uleiul. Se lasa sa creasca pentru arprox. 1, 5 - 2 h.
Dupa ce aluatul a crescut, se intinde o foaie cu grosimea de aprox. jumatate de centimetru si se taie forme rotunde cu diametru diferit


Formele se lasa pe masa la dospit iar apoi se pun la prajit in ulei incins.

| ioanna0011 a răspuns:

Ingrediente: • 1 kg faina
• 50 g drojdie proaspata
• Circa 500 ml apa calduta
• 3 linguri cu unt
• 3 oua
• Un praf de sare
• 7 linguri cu zahar
• Coaja de la o lamaie
• Zahar vanilat
Se pune faina intr-un bol mare si se face un gol in mijlocul ei.

Separat facem maiaua din drojdie cu 200 ml apa calduta, jumatate din cantitatea de zahar si presaram putina faina deasupra iar apoi lasam 10-15 min pana cand face niste bule.

Intre timp batem ouale spuma cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Topim untul si punem restul de apa peste el, trebui sa lasam pana cand amestecul este caldut.

Cand maiaua este gata, se toarna in mijlocul fainii. Se toarna si ouale, coaja de lamaie si amestecul cu unt caldut.

Se amesteca bine pana cand obtinem un aluat nelipicios, presaram cu faina, acoperim cu un prosop si dam la un loc cald sa creasca.

Se lasa maxim o ora. Dupa ce a crescut, intindem aluat pe o planseta presarata cu faina.

Facem o foia putin mai inalta si apoi decupam in formele dorite. Se prajesc in ulei bine incins.

Cat sunt fierbinti, presaram zahar pudra peste ele.

Pofta buna!

Întrebări similare