|

Bună. Fac un articol despre cubul rubik, şi mi-ar fi de mare ajutor nişte păreri. V-aş ruga să lăsaţi şi un nume şi vârsta. Vă mulţumesc anticipat!

1 Raportează Evaluează
1 răspuns:
| a răspuns:

Cubul Rubik este un joc problemă de tip puzzle inventat în 1974 de către sculptorul și profesorul de arhitectură maghiar Ernő Rubik.Este foarte interesan si greu (pentru. mine)Numit inițial Cubul Magi c de către inventatorul său, Ernő Rubik, a fost redenumit Cubul lui Rubik de compania Ideal Toys în 1980 și a câștigat premiul special pentru Cel mai bun joc problemă la Joul Anului în Germania. Este considerată a fi cea mai bine vândută jucărie din lume, cu peste 300.000.000 de cuburi vândute în lume până în 2005.
Într-un cub Rubik clasic, fiecare din cele șase fețe este acoperită cu 9 etichete, colorate în una din șase culori (în mod tradițional alb, galben, portocaliu, roșu, albastru și verde). Un mecanism de pivoți permite rotirea independentă a fiecărei fețe, și astfel amestecarea culorilor. Pentru rezolvarea jocului, fiecare față trebuie să aibă o singură culoare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează