anonim_4396
| Anonim întreabă:

Buna. Pentru început pot spune ca am o stare tare nasoala și de aia incerc sa ma confesez aici cu voi. Am 18 ani, never have a boyfriend și am început sa fiu frustrata din cauza asta.
Acum câteva zile mi-a scris un baiat care a fost putin împins de o prietena sa facă asta deși el a zis ca a pus cumva ochii pe mine de prin liceu. Eu cum sunt nepriceputa in a vorbi cu baietii și totodata am tendința de a ma "indrăgosti" repede, am cam dat-o in bara. Am început sa vorbim pe Facebook..eu aveam frica de a nu spune o prostie sau din contra, sa nu ma dau la el involuntar astfel el era cel care conducea discuția. Chiar dacă nu vorbeam cine stie ce subiecte eu eram rosie toată de emoție și îmi cam placea sa-mi scrie. Ziua următoare mi-a dat seen(cred ca raspunsesem și eu sec dar chiar asa așteptări sa aibă de la o fata cu care vorbea de 2 zile?) Apoi cea mai buna prietena îmi spune ca a intrat pe ea. Au vorbit chestii random și la un moment dat ii spune "bine ca tu ești sociabilă". Ok, eu in acel moment m-am simtit nasol rau pentru ca sincer chiar am încercat sa dau tot ce e mai bun din mine, cât am putut ca totusi sunt timida și n-am experienta și el practic m-a făcut plictisitoare... M-a demoralizat putin experienta asta și chiar îmi dau seama ca sunt praf la capitolul baieti, ma așteaptă pisicile cred laughing crying.
Acum nu stiu dacă treceti sau ați trecut prin asa ceva, gen sa vi se blocheze creierul când vorbiți cu persoana pe care o placeți dar eu vreau sa scap de timiditatea asta sau măcar sa ma placa cineva asa cum sunt. Ma ajutați cu niște sfaturi va rog?

Răspuns Apreciat de Editori
| Salisa a răspuns:

In primul rând trebuie sa iei o gura mare de aer și sa te calmezi. Faptul ca el te-a făcut plictisitoare este egal cu 0.
In general când pornești o discuție cu cineva, și mai ales ca vorbeați de 2 zile, nu are cum sa fie neaparat ceva "wow". Depinde și el cum este ca persoana. Ca sa fii tu împăcată și sa îți fie mai ușor, ai putea sa îi spui ca esti genul de fire mai timida și ca ai aprecia dacă ar avea răbdare si te-a ajuta sa te deschizi. Repet, depinde el cum este ca om și cât de mult te place.
Nu consider ca timiditatea ta este ceva rău, numai ca te ajuta foarte mult sa treci peste asta, persoanele din jur.
Eu am probleme cu faptul ca sunt un om mai rece, și persoanele noi care intra in viața mea, trebuie sa facă un efort destul de mare ca sa se apropie de mine, asta dacă vor.
Ai doar 18 ani, dacă nu ai avut ceva stabil pana acum, asta nu înseamnă ca nu o sa apăra cineva in viața ta care o sa schimbe tot. Ce e al tău e pus deoparte!

14 răspunsuri:
| Plato a răspuns:

"Never had* a boyfriend" cred ca voiai a spune.

La 18 ani ai ajuns frustrata din cauza asta? In ce lume am ajuns sa traim...
Sa inteleg ca daca pana la 18 nu ai avut, deja esti batrana sau cum? Trebuia sa fi avut macar vreo 5 deja ca sa fii in lumea buna?

| Anaandreea11 a răspuns (pentru Plato):

Had** exact

| Andreeush a răspuns:

Nu-l băga în seamă, dacă el te consideră plictisitoare e problema lui.
Nu vă cunoașteți de mult timp și nu e cazul să fii pesimistă din cauza asta.
Ești tânără, poți întâlni oricând un băiat care să te accepte așa cum ești.

| Rd79 a răspuns:

Daca vrei, poti vorbi cu mine, ma pricep sa intretin conversatii si pot sa-ti dau niste hinturi daca observ probleme happy

| Donsavas a răspuns:

Se numeste anxietate. Se trateaza. Timiditatea nu e asa, e mult mai usoara.

| Raven a răspuns:

Și eu cred că e vorba de anxietate, timizii, în general, nu se descurcă foarte bine ''pe viu'' dar n-au probleme când vine vorba de mesaje scrise, mai ales când sunt ca tine, că din ce/cum scrii pari inteligentă & coerentă, ceea ce e mare lucru, având în vedere ce relatări dezlânate întâlnim pe TpU de obicei. Am avut probleme mari cu timiditatea când era vorba de întâlniri față în față, că mi se înnoda limba și-mi scădea vertiginos IQ-ul, dar mă descurcam foarte bine la telefon ori în scris. Ca să roșești în timp ce faci schimb de mesaje trebuie să fie ceva mai mult decât timiditate.

| Anaandreea11 a răspuns (pentru Salisa):

Și eu pot spune ca sunt rece cu persoanele noi din viata mea, adica e un fel de protectie pentru ca am patit de multe ori sa fiu dezamagita. Și da, sunt constienta ca pentru a scapă de frica asta trebuie sa cunosc persoane noi dar fix de asta mi-e teama.

| Anaandreea11 a răspuns (pentru Andreeush):

Multumesc de încurajare happy cateodata chiar uit ca nu e sfârșitul lumii și am timp

| Anaandreea11 a răspuns (pentru Rd79):

Ai face asta?

| Anaandreea11 a răspuns (pentru Donsavas):

Mda, anxietate socială chiar. dar e mai greu cu tratatul

| Anaandreea11 a răspuns (pentru Raven):

Și eu ma pricep mai mult in scris dar dacă încep sa tastez cu persoana pe care o plac se complica lucrurile. imaginează-ți in realitate ce naspa ar fi. Probabil ma înroșesc si de la prea multe emotii pe care le țin in mine. sper sa-mi revin odata și odata

| Donsavas a răspuns (pentru Anaandreea11):

Medicamentul potrivit te poate "salva"

| Daniel6995 a răspuns:

Nu trebuie sa te grabesti poti cunoaste un baiat oricand.

| Adry05 a răspuns:

*never HAD a boyfriend, daca tot bagam engleza asa random in mijlocu propozitiei (Ca doar in romana nu aveam echivalent pentru propozitia asta) hai sa ne si asiguram c-o stim.
Restu, vine cu experienta, si ai suficiente surse pe internet de unde sa te inspiri despre cum trebuie sa abordezi si sa sustii o conversatie