| Anonim2682008 a întrebat:

Bună! Prietena mea mi-a cerut un sfat dar n-am știut ce să-i zic. În curând trebuie să-i vină menstruața pentru prima dată, dar mama ei nu i-a spus nimic despre ea, așa că nu știe cum să-i zică mamei ei că i-a venit menstruația. Eu i-am zis să-i zică pur și simplu că i-a venit dar îi este foarte rușine și în plus nu are surori cu care să vorbească despre asta are doar frați. Voi ce credeți că ar trebui să facă prietena mea? Cum ar trebui să-i spună mamei ei despre asta?

Răspuns Câştigător
| Denisa0954 a răspuns:

Sincer, ei n are de ce sa-i fie rusine. Este un lucru extrem de normal care se intampla fiecărei fete. N are de ce sa se jeneze. Ar trebui să i spuna pur si simplu. Rusine sa-i fie mamei ei ca lasa copilul sa treaca prin momentele astea fara o discuție în prealabil. Pentru unele fete prima menstruatie poate fi un moment chiar traumatizant daca nu au avut pe cineva sa le pregătească si sa le explice

3 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Prietena ta va trebuii sa lase rusinea la o parte si sa discute cu mama ei, fiindca o mosteneste pe mama ei si ii va veni menstruatia la aceeasi varsta la care i-a venit si mamei.
Acesta este un lucru perfect normal si sanatos, in toate casele unde sunt fetite.

Menstruatia poate apare oricand intre 12 si 17 ani, depinzand de dezvoltarea fizica a fiecrei fetite si de mostenirea genetica de la mama ei.
Totusi, cati ani are prietena ta?

| Anonim2682008 explică (pentru Jassmina):

13 ani

| Jassmina a răspuns (pentru Anonim2682008):

Deci mai are timp sa-i vina menstruatia, pana la 17 ani.