|

Buna TPU, am si eu o intrebare. Daca un elev ma ameninta cu bataie si am dovezi stiu ca pot sa ma duc la directiune dar in caz ca ei nu fac nimic dar probabil vor face, se poate face dosar penal pentru amenintare? Dupa cum stiu eu nu e legal sa faci asa ceva.

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Dacă persoana e minoră se tratează altfel problema.
Pentru o simplă amenințare nu se deschide un dosar penal. Acesta ar însemna anchetă, procuror, judecătorie.
Este o infracțiune minoră care se rezolvă la un nivel mai jos și se soluționează cu o atenționare scrisă, amendă sau cam așa ceva. Plus că fiind caz singular, ar necesita o repetare sau continuare.
Iar dacă sesizezi poliția, iar incidentul a avut loc pe teritoriul sau în clădirea școlii, ei înșiși să îndrume plângerea dtale spre școală, ca să se ia măsuri adminstrative în baza regulamentului școlar.

| explică (pentru sadrian46):

Pai s-a intamplat sambata aparent nu ii place daca iubita lui are un prieten bun si am vorbit despre asta cu ea dar nu stiu daca baiatu se calmeaza daca ma mai ameninta cred ca trebuie sa merg la directiune ar fi cea mai buna optiune dar e de la alta scoala

| a răspuns (pentru anonimulconfuzz):

Nu prea înțeleg ce s-a întâmplat.
Dacă este de la altă școală e mai complicat, căci școala ta nu are jurisdicție asupra lui, eu zic să îl ocolești.

| a răspuns:

Da,poti depune plângere la poliție împreună cu părinții tai sau cu direcția de protecție a copilului. Este normal sa previi infracțiunea de lovire asupra ta si a celor din jurul tau. Nu te lasa! Fără reclamația ta, nu poate fi oprit. Este necesara mărturia sau plângerea unei persoane vătămate pentru a se deschide un asemenea proces.

| explică (pentru Donsavas):

Iti multumesc pentru sfat l-am avertizat iar daca ma mai ameninta va suporta consecintele.

| a răspuns:

Dar de ce sa te ameninte? Nu ai si tuun frate mai mare sa te apere?
Ii poti sugera ca daca incearca ceva o sa-i para rau.

| explică (pentru ywar):

Rezolvi mai mult daca depui plangere decaut cu bataia dar s-a cumintit smecherul.

| explică (pentru ywar):

Nu am frate mai mare dar si daca as avea nu l-as pune sa se ia de tip doar sa ma sustina dupa cum am spus bataia e o prostie traim intr-o lume civilizata. Daca doresti sa stii m-a amenintat deoarece aparent sunt coleg cu iubita lui si a spus sa am grija cum ma comport cu ea atata tot ca nu i-am facut niciodata nimic fetei eram prieteni foarte buni dar cum eu fac glume mai de prost gust unora le place dar poate ei nu i-a convenit si nu mi-a spus pe fata si s-a plans la iubitu ei pentru ca daca nu s-ar fi plans tipul respectiv nu avea cum sa imi stie messengerul, facebookul si in primul rand nu ar fi trebuit sa ajunga numele meu in urechile lui si i-am zis si fetei de iubitul ei minunat.