| Ryder794 a întrebat:

Ce pot face pentru a-mi vindeca petele hiperpigmentare de după acnee? De coșuri scap imediat, dar petele care rămân imi dau adevărate bătăi de cap, pentru că nu se vindecă singure nici după un an.

Răspuns Apreciat de Editori
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Petele post-inflamatorii pot sa fie prezente pe ten si 2-3 ani daca nu sunt tratate :)), iar durata in care ele se vindeca in mod natural depinde de la o persoana la alta.

Pentru tratarea petelor postinflamatorii foloseste o crema cu niacinamida - in prima saptamana o aplici o data pe zi, urmand ca in a 2-a saptamana sa o utilizezi de doua ori pe zi.
Crema asta are ca al 2-lea ingredient nicinamida ( ingredientele sunt listate in ordinea descrescatoare a cantitatii lor ) :
https://www.farmec.ro/......a-431.html

"Proprietăţile cosmetice ale niacinamidei :

atenuează acneea şi petele
reduce roşeaţa, hiperpigmentarea
întăreşte bariera de protecţie a pielii
previne pierderea apei din piele
reînvie tonusul şi textura pielii
îmbunătăţeşte elasticitatea pielii
uşor efect regulator de sebum "

sursa : https://www.elemental.eu/ro/924-niacinamida.html

S-a demonstrat ca un produs cu 4% niacinamida ( forma a vitaminei B3 dar mult mai tolerata de piele fata de nicotinamida ) are efecte similare cu un produs ce contine 1% clindamicina ( antibiotic utilizat in tratarea acneei ).
sursa : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7657446

Daca stai in Bucuresti gasesti produse The Ordinary la Farmacia Tei Dristor, pe site-urile romane produsul este out of stock de cateva luni dar poti sa-l comanzi de afara sau sa te abonezi la notificare ca sa fii anuntat cand revine.
https://www.bilenegre.ro/......e-ordinary
http://deciem.com/product/rdn-niacinamide-10pct-zinc-1pct-30ml



Daca inca ai probleme cu acneea foloseste un gel de curatare bland ( balea med washgel de exemplu ) si un supliment cu probiotice, o sa vezi rezultate foarte bune pentru ca iti ajuti organismul sa lupte cu acneea din interior. :)

O sa observi ca poti manca tot felul de prostii fara sa iti apara cosuri atunci cand iei probiotice, totusi nu face abuz de alimente nesanatoase.

Balea med ultra sensitive waschgel, costa 9 lei, nu contine iritanti, curata bland si il gasesti in magazinele DM. Nu trebuie sa sari peste curatarea tenului.
https://www.dm.de/balea-waschgel-ultra-sensitive-p4010355002280.html

Probioticele ajuta mult in tratarea acneei si a bolilor de piele in general.S-a facut un studiu in care s-au administrat probiotice pacientiilor cu acnee si 80% din ei au avut imbunatatiri semnificative in urma acestor suplimente. In 2-3 saptamani ar trebui sa vezi o ameliorare, tratamentul minim cu probiotice este de 3 luni. Mie probioticele Eubiotic mi-au facut bine dar daca vrei sa iei ceva mai complex si cu mai multe bacterii poti consuma simbioticele ( probiotice + prebiotice ) Flora 10.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10055885
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10029480


"At the basic science level, probiotics have been shown to directly inhibit P. acnes through the production of antibacterial proteins. In vitro Streptococcus salivarius, a prominent component of the oropharynx, has been shown to inhibit the growth of P. acnes and group A streptococci through the production of a bacteriocin-like inhibitory substance (BLIS-like substance) (Bowe et al., 2006). Similarly, strains of Lactococcus sp. HY 449 exhibit antimicrobial activity and inhibit the growth of Staphylococcus epidermidis, Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes, and P. acnes through the secretion of bacteriocins (Oh et al., 2006). "
sursa : https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352647515000155


Lactatele ( lapte, iaurt, branza etc ), sucurile accidulate si cu adaos de zahar, cafeaua, dulciurile, ciocolata, prajelile, snacks-urile, carnea de porc, conservele - favorizeaza aparitia acneei si inrautatirea acesteia. La unele persoane doar excluderea totala a lactatelor ajuta la vindecarea acneei, fa un test si vezi daca dupa o luna in care nu consumi deloc lactate observi imbunatatiri. Poti sa inlocuiesti laptele cu lapte de cocos sau de migdale, daca vrei o sursa de calciu poti sa consumi seminte de chia sau susan ( ori amandoua, semintele de la sano vita mi se par cele mai ok. semintele de chia nu au gust ) pe care sa le inmoi in lapte vegetal, suc de fructe sau apa plata in care adaugi zeama de lamaie si miere. Opteaza pentru grasimi sanatoase precum fistic, peste, avocado etc

Întrebări similare