|

De ce trebuie sa ne cunoastem istoria, radacinile noastre?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Ca sa stim cine suntem, de unde provenim, ce fal de natie suntem, ce fel de oameni suntem. Sa cunoastem modul de trai al stramosilor, si sa facem comparatie. Sa cunoastem stramosii care au luptat pentru noi in razboaie, caci merita sa fie cunoscuti. Sa ne cunoastem stramosii este important ca ei chiar merita, caci datorita lor si lucrarilor sale existam noi, si traim atit de bine, in comparatie cu chinurile care le-au avut
pa pa
succes

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna intrebare Cristina. Vad ca esti cam de o seama cu mine. Raspunsul este foarte complex, dar am sa incerc sa il simplific. Trebuie sa cunoastem istoria pentru a ne insusi o identitate nationala. Studiem istoria pentru a ne insusi o larga paleta de valori(modele ), care de-a lungul timpului au insemnat enorm pentru neamul romanesc. Intelegem de ce traim pe acest teritoriu, de ce vorbim aceasta limba. Avem o perspectiva mult mai larga si obiectiva asupra lucrurilor. Tragem concluzii cu privire la greselile trecutului care ne bantuie pana si in prezent. Mai pe scurt istoria este oglinda in care un neam isi vede trecutul prezentul si viitorul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Da,intr-adevar asa este, insa noua ni se impune o istorie falsa.Mentionez ca sunt din Republica Moldova si invatand istoria, de asemenea studiind diverse mijloace gasesc cea mai diversificata informatie.Nici nu mai stiu care e istoria noastra adevarata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează