| lolly_3072 a întrebat:

De prietenele mele cu care m-am certat in tabara stiti. M-am impacat cu una dintre ele (B.)si la un moment dat ea mi-a spus ca nu o suporta pe prietena mea cu care ies mai nou (A.). A. m-a intrebat daca eu stiu daca B. si I. o suporta pe ea.si eu i-am zis ca nu stiu da cred ca da. Ea s-a apucat s-o intrebe pe E. daca ele o suporta si ele s-au suparat pe mine ca au spus ca inventez povesti si bag strambe.si asa mai departe. desi nu era adevarat.Am iesit afara cu E.si ea imi psunea sa o sun pe A. sa iasa pe afara.am sunat-o odata am sunat-o de 2 ori, de 3 ori da a 4-a oara i-am zis sa puna mana pe telefon si s-o sune ea, a sunat-o de pe telul meu si A. s-a suparat pentru ca nu stia ca E. este la telefon.si ea nu vroia sa iasa afara cu E. si iesise de fapt cu o alta fata. Dupa aia E. s-a suparat pe mine si nici nu stiu de ce a inceput sa imi zica ca o sa vad eu ca sunt foarte mincinoasa si ca ma auto-invit in casele oamenilor si stiu ca nu e adevarat! Pt ca niciodata nu m-am auto-invitat nicioadat in casele oamenilor daramite sa mint.Ca ea vorbise mai devreme cu A.pe mess ...Ma enerveaza ca A. ii psune cam tot ce zic eu lui E si mereu ma cert cu ea din cauza "sinceritatii" ei ( a lui A.). desi A. o considera pe E. doar o prietena prost crescuta si iese foarte rar cu ea, in schimb iese cu mine si cu o alta fata... M-ma mai certat cu B. si I. inca o data din cauza ei... Ce va rog eu este sa-mi spuneti cu ce am gresit in tot romanul asta si ce ar trebui sa fac pentru a eu nu vad ce anume am gresit...Mz ca imi cititi romanul si sper sa intelegi.happy

Răspuns Câştigător
| buburuzAndreea a răspuns:

In primul rand verisoara mea a trebuit sa ma ajute sa pricep si am mai si notat pe ceva toata povestea. Schematic. rolling on the floor

O luam pe rand. Cand A. te-a intrebat daca B o suporta, tu nu ar fi trebuit sa spui ca da. Mai bine spuneai ca nu stii si daca e curioasa ar trebui sa o intrebe chiar ea pe B. Asa e corect, de unde sa stii tu ce crede ea? Asa se intelege ca nici nu o vorbesti pe la spate. Nu inteleg de ce E si I s-au suparat pe tine ca ai bagat strambe, ca tu nu ai zis nimic de rau. Ele s-au dat de gol singure.

Atunci cand ai iesit pe afara cu E, nu cred ca a fost corect sa o lasi pe E sa o sune pe A de pe telefonul tau. Tu nu te-ai supara daca te-ar suna mama ta si de fapt la telefon ar fi nu stiu ce profa care sa-ti faca morala ca ai facut vreo boacana... la la la. Cand te suna cineva te astepti sa fie acea persoana.

Faza cu autoinvitarea in casele oamenilor nu o inteleg, ca nu ai dat destule detalii.

Mi se pare o tampenie ca A ii spune lui E tot ce spui tu, desi nici macar nu e prietena chiar atat de buna cu ea. E clar ca A e fatarnica si nu poti avea incredere in ea. Mai bine sa nu-i spui secrete sau mai stiu eu ce. Iesiti, glumiti, va distrati, dar fara confidente!winking E mai bine asa.

Nu pricep de ce tot faceti grupuletze si bisericutze. Mai bine ati iesi toate ca sa nu mai aveti ocazia sa va vorbiti pe la spate.

Nu cred ca iti face prea bine anturajul asta, ca trebuie toata ziua sa stai sa te gandesti ca daca zici nu stiu ce, afla nu stiu cine si ii spune lui X care te paraste la Y...

Mai bine iti gasesti o prietena linistita, in care poti avea incredere. Sau un iubit si nu-ti mai pierzi timpul cu barfe si rautati. Sunt superficiale si foarte multe nu cred ca inveti de la ele. Poate o sa-ti dai tu seama mai bine cu varsta. Apropo, cati ani ai?

10 răspunsuri:
| Flav a răspuns:

Da , am inteles . Functia e putin cam grea , nu prea reusesc sa stabilesc domeniul de valori . Cred ca totul tinde la infinit .

| Flav a răspuns:

Da, am inteles. Functia e putin cam grea, nu prea reusesc sa stabilesc domeniul de valori. Cred ca totul tinde la infinit.

| lolly_3072 explică:

Scuze pentru romanul asta. da char asa s-a intamplat si nj c sa fac...thinking speram ca poate aveti voi vreo idee...si stiu ca e cam complicat.

| lolly_3072 explică:

Implinesc 13 ani in septembrie.

auran
| auran a răspuns:

D-zeule, cei asta, permutari? prea greu pentru mine soro... dar clar iti trebuie prietena J

| buburuzAndreea a răspuns:

Aaa, e ok atunci, la 13 ani au fetele o rautate in ele... Mai tarziu vor fi prea ocupate cu dragostea ca sa-si mai ocupe timpul cu barfe si certuri complicate. E doar o faza, o sa se mai linisteasca apele, stai linistita!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am citit de doua ori primele 3 randuri dar mai departe nu am curaj big grin scuze
e prea complicat pentru mine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stai un pic, re rog frumos sa nu pleci, da trebuie sa ma duc sa caut un compas, o rigla, 150 creioane si un marker-nu de alta, dar trebuie sa subliniez ce -i mai important...cred ca e vorba de un triunghi isoscel cu 4 laturi!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu ai avut rabdarea necesara sa recitesti ceea ce ai scris? ma intreb si eu...,

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da. Am inteles ca parintii prietenelor tale sint tembeli sa le dea asa nume, A, B, I, E si o alta alta fata. Da nu ai zis tu cine esti in poveste? Tu logic esti C rolling on the floor Ok. Tu te-ai impacat cu B si ti-a spus ca n-o place pe A da A te-a si intrebat daca B si I o suporta. Tu deja stiai ca B nu o suporta pe A, da nu ai tradat, ai fost evaziva. A neincrezatoare in cuvintul tau, o intreaba si pe E, ca sa fie mai sigura si asa se duce vorba ca tu le vorbesti de rau. Acum A nu o simpatizeaza pe E dar ii spune tot ce discuti tu cu ea. Si nu a vrut sa iasa cind ai sunat, ca e suparata pe E, careia ii spune toate secretele tale, culmea, magarita si era acum cu alta fata afara. Alta fata fiind cea care are cel mai lung nume din poveste, ne fiind doar o litera big grin tongue Acum E a devenit ea suspicioasa in ceeace te priveste, ca dupa faza cu A nu stia ce sa mai creada de tine, o mare mincinoasa, dar desigur doar in capsorul ei incins d soare. Tie iti place sa fii in casele oamenilor si E a zis din rautate ca de fapt te autoinviti, dar tu stii ca nu e adevarat, desigur asta nu face nici cit o ceapa degerata, ca daca celelalte nu stiu ce stii tu, tot degeaba. A desi nu o simpatizeaza pe E vb cu ea pe mess si mai e si sincera, culmea cu cea pe care nu o suporta, adica E. A nu o suporta pe E pentru ca in mintea ei e prost crescuta si din moment ce vb cu ea pe mess, inseamna ca nu iese cu ea, ca sa nu fie vazuta si sa rida fetele de ea. Dar de aici tragem concluzia ca de fapt A e si ipocrita si spune de ochii fetelor ca nu o suporta pe E. Asa ca ipocrita de A iese cu tine si cu o alta fata. Tu cu B si I te mai certi din cauza ipocritei de A, dar iata ca totul este bine cind se termina cu bine, pentru ca tu te-ai impacat cu B. Acum greseala ta e ca esti prietena cu A care e ipocrita si da in vileag tot ce vb tu cu ea, astfel ca afla E, pe care in fata fetelor A nu o suporta. Plus de asta ca E te-a dat in vileag ca te autoinviti in casele oamenilor, desi am mai spus ca nu e asa, ca doar tu ne-ai dat asigurari in privinta asta. Deci A si E sint bune prietene si nu recunosc, dar te sapa pe tine in fata celorlate fete B, I si o lata fata. Este ca am prins esenta si te-am lamurit ce se intimpla? big grin tongue