| ThePrinceOfAllSaiyans a întrebat:

In fiecare zi visez urat, Ce se intampla?

12 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Dormi noaptea, nu mai dormi ziua.

Răspuns utilizator avertizat
| Violleta2022 a răspuns:

Fa urmatoarele lucruri si vei visa foarte frumos, imbunatatindu-ti si calitatea somnului:
- manaca la 6-7 seara, ultima masa
- fa dus inainte de culcare
- bea un ceai caldut sau un pahar de lapte calut, inainte de culcare
- pune-te la somn la 9.30 - maxim 10
- dormi 8-10 ore pe noapte

| anonim_4396 a răspuns (pentru Violleta2022):

Nu are legătură ora la care se culca

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ba are o importanta enorma ora la care te culci, vitala pentru buna functionare a creierului!
Hormonii vitali creierului Serotonina si Melatonina se produc NUMAI CAND DORMIM si numai intre orele 10 seara si 2 dmineata.
Daca nu domi intre orele acelea, pe o perioada de acteva zile, incep problemele. Privind corpul de cei doi hormoni pe o perioada de cateva saptamani sau luni, ajungi sa ai probleme psihice: depresie, anxietate, atacuri de panica, paranoia, schitofernie, sinucidere si evident probleme neurologice.

Cand esti micut si nu ai habar ce se intampla cu corpul tau, nu raspunde la intrebari pe care nu le intelegi si nu ai cunostinte in acel domeniu.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Violleta2022):

Eu ziceam din propria experienta adică ma culc după 11 cam în fiecare zi și nu am probleme cu ce ai zis tu mai sus

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu nu ai inca probleme, dar curand vei avea, pentru ca nu-i normal ca un copil de 14 ani, sa se culce dupa 10 seara.
Experinta ta nu are relevanta, pentru ca esti copil inca si nu experimentat o viata, nici macar nu esti medic sa poti afirma acest lucru.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Visele sunt prelucrări ale informației de către creier.
În stare de veghe modul în care percepem realitatea este determinat mai ales de către datele care ne vin de la simțuri.
Acestea generează pe un ecran interior o scenetă, viddeoclip care este în concordanță, în armonie cu ceea ce se află în exterior, cu ceea ce numim realitate.
Când ne decuplăm de simțuri, dar nu complet, în timpul somnului, PC-ul nostru, din înregistrările de date din memorie, realizează videoclipuri autonome creații ale lui, provocate de zonele unde sunt încărcate tensiuni în timpul zilei. În timpul zilei trăim experiențe plăcute și neplăcute. Și unele și altele sunt înregistrate în creier și se descarcă, provoacă visele, videoclipurile nocturne. În timpul zilei, experiențele neplăcute provoacă acțiuni de evitare, facem ceva să scăpăm de situația neplăcută. În timpul somnului nu putem acționa, căci mușchii și alte organ sunt la odihnă, astfel scenele neplăcute sunt trăite cu mai mare intensitate, provoacă rememorarea lor, de aceea le retrăim ca amintiri dimineața după trezire, și ne mai chinuie încă o dată prin rememorarea lor. Dar când le trăim noaptea, zonele unde s-au înregistrat se descarcă de tensiunea care le-a produs. Astfel creierul reanalizează informația acumulată în ziua precedentă și zilele anterioare, o păstrează pe cea importantă și o șterge sau o trece într-o memorie secundară pe cea care nu este imediat utilă. Acesta este motivul viselor, și a celor urâte și a celor plăcute. Aceste vise sunt autonome, nu le putem dirija decât uneori, rareori și doar parțial.
Eu am reușit într-o anumită perioadă să elimin sau să atenuez intensitatea unor vise urâte. S-a întâmplat astfel.
Am fost o perioadă într-o locație din România la un sesshin, program de meditație zen budistă. Acolo am învățat să stau nemișcat în poziție zazen, așezat câte 25 de minute, fără să reac
ționez prin mișcări ale corpului la micile înconveniente ca o mâncărime a pielii, sau dureri ale genuchilor datorită poziției incomode. Rezistența la acest discomfort corporal s-a educat treptat încât să fac ca să fie suportabilă senzația, să nu îmi pese.
Am legat inconștient această nepăsare de poziția zazen. Astfel dacă de exemplu în situații de viață obișnuită o mâncărime a pielii mă determina să mă scarpin, în poziție zazen, această mâncărime, senzație neplăcută, era acolo, era reală dar nu mă mai deranja.
Apoi am avut ca toată lumea și vise urâte, neplăcute. Un vis neplăcut pentru mine este de exemplu cu un aparat de radio care este pus să cânte cu un volum mare, care devine insuportabil pentru auz, iar eu nu am posibilitatea să îl fac să tacă Ce făceam în vis, ca să scap, mă așezam în videoclipul respectiv în poziție zazen, și nu îmi mai păsa.

| Totostiuniti a răspuns:

Nu te mai uita la soi luna

Răspuns utilizator avertizat
| Mario2432 a răspuns:

Si ce daca

| Ungureanu_Stefan_1996_4wMn a răspuns:

Iti faci rugaciunea de seara, daca nu o faci ai sa visezi in continuu