|

Salut... am si eu o problema minora sa zic asa sau nu stiu cum pot sa o numesc, sunt disperat... va rog sa cititi tot.

De ceva timp (2-3 ani) am oarecum probleme in vorbire, de vorbit vorbesc corect, dar uneori ma incurc in cuvinte, vorbesc repede, si pronunt anumite cuvinte gresit si nu stiu ce sa mai fac, tocmai acum as dori sa iau legatura cu un logoped si un psihiatru, bcs cred ca sufar de o mica depresie + anxieate de acum 1-2 ani. Am avut niste probleme, abandonul scolar, deces in familie si cate si mai cate. Pe zi ce trece nu mai am chef de aproape nimic, doar sa ma plimb si sa plec departe unde vad cu ochii, sa plec din casa asta bcs nu-i mai suport pe parinti, ei m-au adus in starea asta, ei mi-au oferit si imi ofera multe, dar nu ce-mi trebuie mie. Ce sa fac? acum vreau sa ma transfer la un liceu in Bucuresti de bucatar-ospatar, cica se castiga 1800 de lei pe luna si as vrea sa ma duc si eu, sa-mi inchiriez un apartament si sa traiesc cum pot eu. Acum principiul meu e sa-mi rezolv probleme de sanatate sa zic asa, psihice.

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu psihatru ci psiholog. Vorbeste cu medicul de familie sa-ti spuna ce sa faci si sa-ti dea si trimitere ca sa nu platesti specialistul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna! Dupa felul in care ai pus problema :,,cica se castiga"tu nu esti sigur nu pare ca ai un plan bine pus la punct pentru a lua viata in piept, mai ales ca inca n ai terminat liceul. Asadar spui ca ai probleme cu vorbirea :fie este dislexie, fie intr adevar, cum ai spus si tu, poate fi vina anxietatii, care la randul ei poate fi cauzata de un deficit de vitamine sau minerale din corp, pentru asta va trebuie sa iti faci un mic set de analize astfel incat sa stii ce ti lipseste si sa iei un supliment alimentar (sau cum eu cred ca e mai bien sa consumi alimente care sa ti aduca aportul zilnic de vit si minerale). Mai departe ai spus ca ai avut probleme cu a abandonul scolar-aici eu cred xa este o problema deoarece mintea ta nu mai este distrasa intr-un fel -ceea ce te deprima si mai tare(in conditii in care nu ai probleme de genul ca nu are cine sa te tina la scoala sau nu ai unde sa stai--am inteles ca paruntii tai sunt ok). Ai mai spus ca te ai confruntat cu un deces in familie-este ceva normal, noi toti ne confruntam cu asta si nu se poate programa moartea, mai mult decat atat crexi ca persoana respectiv ar vrea ca tu ajungi intr o situatie ca asta pentru ea a murit?-nu, asta e situatia, viata merge inainte. Cat despre treaba cu teansferul fa cum consideri tu ca tu va fi mai bine, insa sfatul meu ar fi sa mai stai acolo unde esti pentru a te stabiliza din punct de vedere emotional. Daca nu functioneaza nimic din ce ti am spus consulta un psiholog. Sper ca te am ajutat. Funda?happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează