|

Salut! Nu prea știu cum sa încep dar o sa rezum totul. Vreau sa ma schimb, ma simt o persoana parsiva și pur și simplu nu sunt ok, vreau sa ma distantez cel puțin de colegii de clasa care într-un fel ma influențează dar nu știu cum sa încep tot acest proces de schimbare.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

L-ai început deja. Cel ce a constatat că are o problemă și a decis că este nevoie să se schimbe a trecut deja la primul pas al procesului de schimbare.
Un mediu social în care ești scufundat, familia, clasa, te influențează fără să vrei. și este greu să scapi de această influență, să te detașexi de ea, să nu fii să nu te comporți așa cum vor ei, să te comporți după standardele tale.
O modalitate este auto analiza. Asta se face mai ușor dacă ai un jurnal personal în care îți notezi pățaniile și problemele, gândurile și emoțiile. Apoi să ai sau să cauți o prietenă, un prieten cu care poți să discuți întâmplările și nelămuririle tale. Unii le povestesc cu pisicul lor, și asta ajută.

| explică (pentru sadrian46):

Îți mulțumesc mult voi încerca cu jurnalul dacă mai ai sfaturi te rog sa mi le spui

| a răspuns (pentru AlexPanda123):

Mai caută literatură pe Internet pentru adolescenți, care descriu situații din clasele de liceu, căci acolo sunt descrise multe situații care seamănă cu a ta. Eu îmi amintesc de - De veghe în lanul de secară - Catcher in the rye, de J.P. Salinger. - Fii bun până la moarte de Moricz Zsigmont. Elevul Dima dintr-a șaptea de Mihai Drumeș.

| a răspuns:

Mergi la psihologul scolii si scrie si acel jurnal! Vei vedea schimbări.