| trocki1238238409238409 a întrebat:

Salut TPU! Deci am o problema la nivel de psihic. Deci efectiv din orice lucru neînsemnat, mi se pare o tragedie si sunt cu gandul tot acolo și nu mai pot face altceva si devin nervos. In schimb cand sunt lucruri serioase, nu prea le bag in seama. Ce poate fi?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Nirvanaaa a răspuns:

Așa le percepe creierul tău ca fiind o problema majora. Dacă te lași copleșit de emoții și te enervezi ele se vor amplifica și vor părea mai serioase decât sunt cu adevarat. Iar legat de lucrurile serioase le dai ceva importanța pentru ca îți dai seama ca sunt serioase, însă îți pierzi energia și îți obosești psihicul pe acele lucruri neînsemnate încât creierul nu mai vrea sa se concentreze pe cele cu adevarat problematice. Încearcă ca atunci când întâlnești vreo mică problemă sa o abordezi așa cum e, sa te relaxezi (poți face ceva care sa îți mute capul 10-15 minute sau măcar sa inspiri și sa expiri) ca după sa poți gândi limpede. Așa îți va rămâne rabdare și energie încât sa te preocupe și treburile serioase.

3 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Denumirea stiintifica a bolii se cheama "paranoia" si este o boala psihiatrică, fiind încadrată în clasa psihozelor.
https://www.romedic.ro/paranoia
https://www.csid.ro/semne-si-simptome/paranoia-11247756/
https://evz.ro/cum-iti-dai-seama-ca-esti-paranoic.html

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Problema nu este la nivel psi este la nivel de balanță valorică. la calibrare.
Sunt balanțe pentru vagoane și camioane.
Sunt balanțe analitice, pe care dacă trântești 10 g, le decalibrezi, care cântăresc firul de pânză de păianjen.
Un elefant, se legăna,
Pe o pânză de păianjen,
Și fiindcă ea,
Nu se rupea,
Au mai chemat un elefant.
Dta ești un om fin. Asta-i tot.
Simplu. Nu te mai ocupa de lucruri serioase, ca pacea mondială, lasă-i pe alții, care pot să care în spate așa ceva, Putin și Trump. Ocupă-te de un lucru fin, pacea din sufletul tău.

| DoarBogdan a răspuns:

Pai asta este problema, gandurile. Dar de ce? De ce te gandesti la asta? Esti perfectionist? Cauta in tine si poti sa afli de ce te stresezi din astfel de lucruri. Tu ai raspunsul. Poti oricand sa il spui aici daca asta te ajuta happy