| maria_4423 a întrebat:

am si eu o intrebare mai ciudata, doresc sa deschid o firma de plastic in Romania, proiectul este pentru o fabrica de produse din material plastic dur(nu de unica folosinta) si sunt curioasa daca asemenea firme au vreun viitor in momentul de fata, daca e cineva care este in domeniu sau are cunostinte in acest domeniu astept raspuns, multumesc. dau voturi si funda

Răspuns Câştigător
| BigV a răspuns:

Exista cerere! Totusi trebuie sa vezi care iti sunt furnizorii, potentialii clienti si situatia pietei actuale! Inca ceva, ca sa deschizi o fabrica iti trebuie bani seriosi (hala, utilaje performante) investitia poate ajunge la peste un milion de euro! Majoritatea falimentelor se produc din cauza investitiei initiale si din cauza faptului ca oamenii sunt prea optimisti, fara a fi in acelasi timp si realisti! Nu intra intr-un domeniu daca nu ai suficienti bani pentru asta! Asigura-ti relatia cu bancile! Daca te intereseaza afacerile intra pe un site specializat, pe TPU nu vei gasi raspunsuri! Bafta!

3 răspunsuri:
| gokart a răspuns:

In primul rand, cred ca vrei sa deschizi o companie care urmeaza sa produca diferite elemente din plastic dur. O "firma de plastic" nu cred ca are nimeni. (more grammar please). In al doilea rand, iti recomand sa faci un studiu de piata inainte de a deschide firma. Exista companii specializate in asa ceva. Un studiu de fezabilitate te va ajuta foarte mult si iti va permite sa vezi brese in piata respectiva.Recomand sa te indrepti inspre productia din plastic reciclat sau sa reciclezi chiar tu plastic pentru ca acest segment este puternic finantat de UE.Repet, o mai mare atentie este necesara in formularea unei intrebari.Pe viitor, intr-o intalnire de afaceri, daca folosesti exprimari de genul celei din intrebare, te vei discredita. Toate cele bune.

| alexandru04 a răspuns:

Pai.costa ceva aparatele cu care vri produce.folie.pungi.de dif.marimi si grosii.si tot.asa.si mai mult vei avea succes.dar pan' iti formezi o piata.un anumit numar de clienti.este mai greu. apoi toate intra pe un fagas.foarte ok.(mai conteaza si raportu' calitate-pret)
sper ca te-a ajutat cu ceva

| maria_4423 explică:

@alexandru04, produsele care eu vreau sa le vand nu sunt folii si pungi, iti dau cateva exemple: scaune de plastic,castroane,pahare, lampi cromate, etc