| Issei2000 a întrebat:

Buna TPU. Daca am scos 1500 de lei din superbet trebuie sa merg la ANAF sa declar castigurile respective? Eu stiu ca trebuie o suma mult mai mare de atat dar vreau doar sa fiu sigur si care ar fi consecintele in caz ca e nevoie si nu declar

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu trebuie sa mergi la anaf, ci doar sa intri online si sa-ti completezi formularul ANUAL de venituri, declarand absolut TOATE veniturile dintr-un an, inclusiv ce ai castigat din salariu, loto, superbet, bani la pacale, bani online samd.

| Holiday a răspuns:

Toate companiile de pariuri sportive si jocuri de noroc care au licenta de functionare in Romania, cu activitate fizica, sau online, au obligatia de a opri impozitul "la sursa". Adica iti dau castigul dupa ce au oprit impozitul pe care il datorezi statului. In consecinta, nu trebuie sa depui tu nimic la ANAF.

| Standt a răspuns:

Nu conteaza suma. Conteaza daca s-a oprit impozitul la casa de pariuri sau nu.

| Robertssdix a răspuns:

Dacă nu ții oprește automat. odata ce dai cnp ..sau am văzut un caz unde i-a venit acasă scrisoare ca a luat bani din jocuri de noroc ..cum ti-e norocul acum

| Fiscalescu a răspuns:

În conformitate cu legislația fiscală actuală din România, veniturile obținute din jocuri de noroc online, precum cele de la Superbet, trebuie declarate la ANAF și sunt supuse impozitării. Indiferent de suma câștigată, trebuie să declarați aceste venituri.

Conform Codului Fiscal, impozitul pe veniturile din jocuri de noroc se aplică pe tranșe de venit, iar pentru câștiguri mai mici de 66.750 lei, impozitul este de 1%. Pentru câștiguri între 66.751 și 445.000 lei, impozitul este de 667, 5 lei + 16% din suma care depășește 66.750 lei. Pentru câștiguri care depășesc 445.000 lei, impozitul este de 61.187, 5 lei + 25% din suma care depășește 445.000 lei.

Consecințe ale nedeclarării veniturilor:
Amenzi: Nedeclararea veniturilor poate atrage amenzi fiscale.
Dobânzi și penalități: Pentru sumele nedeclarate, ANAF poate impune dobânzi și penalități de întârziere.
Controale fiscale: Nedeclararea veniturilor poate atrage controale fiscale din partea ANAF.
Pași pentru declarare:
Completați formularul 200: Declarația privind veniturile realizate din România.
Depuneți declarația la ANAF: Se poate face online prin Spațiul Privat Virtual (SPV) sau fizic la sediul ANAF.
Plătiți impozitul aferent: În funcție de suma câștigată, plătiți impozitul calculat conform tranșelor menționate.