| Anonimul151 a întrebat:

Care sunt pașii, actele necesare, autorizații etc... pentru deschiderea unui club?

Răspuns Câştigător
| UNEXPERTINCEPATOR a răspuns:

O astfel de afacere poate să fie foarte costisitoare, chiar dacă nu pare. În primul rând eu îți recomand să contactezi un birou de autorizări de afaceri, care o să te îndrume. Așa în mare, ca să îți faci o idee, îți spun ceea ce cred eu.
În primul rând ai nevoie de o locație, amplasată dacă este posibil central sau semi-central într-un oraș. Locația se poate cumpăra, dacă deții mult cash happy, bănuiesc că te-ar costa câteva sute de mii de eur o asemenea locație (depinde de oraș). Sau se poate închiria. Și chiria bănuiesc că este câteva mii/lună. După ce ai rezolvat problema locației, ai nevoie să investești în amenajare, și aici mai bagi câteva mii bune. PS: De preferat este să te interesezi dacă locația întrunește totate condițiile necesare, pentru a primii autorizațile de funcționare, înainte să închiriezi sau să cumperi spațiul. Autorizații: cererea de emiterea a autorizaţiei, copie după un act de identitate, certificatul de înregistrare a firmei, declaraţie privind punctul de lucru, declaraţie pe propria răspundere privind tipul unităţii de alimentaţie publică, dovadă deţinerii spaţiului, autorizaţia de construire şi procesul verbal la terminarea lucrărilor, dacă locaţia a fost reamenajată sau modernizată, contract cu o firma de salubrizare, precum şi dovadă achitării taxei de emitere a autorizaţiei. În plus, mai e nevoie de autorizaţia emisă de Direcţia de Sănătate Publică, de autorizaţie sanitar-veterinară, de avizul ISU privind securitatea la incendiu dar şi un aviz de la ITM. Dup ce ai toate astea ai nevoie de personal barman, agent de pază (bodyguard). Trebuie să investești bani în marfă. Poate alți 5-10 mii eur/lună pe marfă. Echipamente audio, lumini, fum, mobilier, care și acestea costă. PS: Ai nevoie și de un SRL, dar aceasta este cea mai mică problemă. Și dacă ai ajuns până aici. mai departe ține de tine ca antreprenor cu gestionezi. Cum îți faci marketing-ul, ce personalități aduci, DJ, vedete etc. Și nu în ultimul rând ai facturi lunare de plătit la utilități și salarii la angajați și chiria pe spațiu dacă ai. Fără 500.000 de eur nici nu mi-ar trece prin gând să mă apuc de așa ceva.

6 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| LenaNikolaevna a răspuns:

Ții morțiș să deschizi un club și nimic altceva? Ar fi mai drăguț să deschizi ceva care să le fie cu adevărat de folos atât oamenilor, cât și buzunarelor tale (bănuiesc că îți dorești o afacere pentru profitul său). Lăcașuri ale destrăbălării sunt la orice pas, în definitiv, dar tu decizi, într-adevăr.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru LenaNikolaevna):

Vai, cata destrabalare in a dansa cu prietenii si a sta la o masa, ascultand muzica!
Mai ales din 2016, de cand e interzis si fumatul in aceste "lăcașuri".
Sunt chiar multe zone in care s-au inchis vechile cluburi, si nu s-au mai deschis altele. E un domeniu cu concurenta slaba, omul s-a gandit bine.

| LenaNikolaevna a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Desigur, totul e o afacere menită să aducă profituri considerabile, ce mai importă dacă este ceva benefic pentru sufletele din jurul nostru? Este opinia mea, da, am fost și eu în câteva cluburi prin tinerețe și, privind retrospectiv, erau doar locuri ale pierzaniei - alcool, flirturi, dans haotic până la ivirea zorilor, droguri și lista poate continua. Te poți simți bine singur sau alături de prieteni și altundeva și altcumva.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru LenaNikolaevna):

Eu ma simt bine singur sau intr-un loc "belvedere", cu liniste.
Dar uite, locuiesc intr-o statiune turistica, am si lucrat multa vreme in turism, iar lumea intreaba nonstop de aceste cluburi. In statiunea respectiva au fost inainte undeva la 5-6 cluburi, iar acum a ramas unul singur, mic si mai mereu inchis.
Nu doar copiii teribilisti duc lipsa unor cluburi ca pe vremuri, ci si familistii pana in 40 de ani, care vor o atmosfera mai animata, de cateva ori pe an, in concedii.
Tu aberezi cu drogurile si alcoolul. In cluburi, oamenii asculta muzica, in principal. Asculta DJ-i buni, care printre altele, au piese exclusive si fac combinatii foarte interesante.
Drogurile, alcoolul si sexul se practica in alte locatii. Clubul are paza vigilenta, reguli, supraveghere video si razii dese ale politistilor. Nu mai e ca in 2000, cand "discotecile" de la sat erau de fapt cluburi de box si loc de agatat fete usoare.

| LenaNikolaevna a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Bine, bine, vă doresc distracție plăcută în cluburi, domnilor familiști.