| Decebal91i a întrebat:

Ce părere aveți persoanal de faptul ca statul roman poate vedea tranzactiile din contul bancar? Credeți ca Revolut e o alternativa bună? (aici statul nu are acces decât în situații foarte excepționale în cazuri de urmărire sau din astea + ca Revolut e oricum garantat în fondul de garantare a depozitelor). În alte tari se procedează asa? (în Europa știu ca ca asa e în majoritatea tarilor. Dar în SUA? În SUA poate vedea statul tranzactiile din contul bancar? )

9 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Statul roman nu vede nimic! Tranzactiile cu o suma mai mare (cred ca 10 mii euro!) sunt raportate de banci. Abia atunci vede statul ce ai facut.

| doctorandus a răspuns:

Toate băncile și serviciile financiare au obligația prevenirii spălării banilor. Așa că de asta nu scapi nicăieri. Iar cu mandat judecătoresc autoritățile îți pot vedea tranzacțiile, în orice țară.

| Lioana a răspuns:

Nu ma intereseaza daca Statul Roman sau oricine altcineva imi vede mie tranzactiile. Nu cred ca va fi mai castigat daca vede ce mi-am cumpărat eu.
Dar nu le poate vedea decat daca il intereseaza persoana mea. Ar trebui sa fiu o persoana influenta ca sa il intereseze asa ceva. As vrea eu sa fiu. Dar tot nu mi-as face griji pentru spionii tranzactiilor mele.
Card Revolut nu vreau. Am lucrat in Notariat si am vazut ca vanzatorii imobilelor nu pot primi bani pe card Revolut. Nu e acceptat in astfel de tranzactii. Probabil mai are si alte dezavantaje.

| Decebal91i explică (pentru Lioana):

Te contrazic în privința ca " vânzătorii imobilelor nu pot primi banii pe card Revolut ". Aici m-am interesat puțin și e 50/50. Pot primi dar cu o condiție. Revolut cere la sume mari ( ca și alte alte fintechuri probabil ) dovada a provenienței fondurilor. Deci în cazul vânzării unui imobil fondurile se pot incasa în contul revolut doar ca va trebuit atașată ulterior și o poza cu contractul de vânzare. Ca dezavantaj major al Revolut e altul și acela ca nu poți folosi contul strict ca și cont de economii ( pentru sume mici nu e o problema da pentru sume mai mari o sa îți ceara sa arăți de unde ii ai și după ii blochează ). Pe Revolut se pot incasa doar o sursa concteta de venit (salariu, bursa, vânzarea unui bun, vânzarea de actiuni/cripto...etc deci ceva concret doar ). Mulți am auzit ca li s-a blocat contul de revolut ca nu au putut demonstra ( nu neapărat ca erau ilegali banii ci pentru ca nu erau din categoriile enumerate mai sus. Gen dacă eu as face un card revolut și as transfera luna de luna o suma de pe cardul normal pe cardul revolut la un moment dat acei bani vor fi pierduți deoarece revolut specifica clar ca contul lor nu e destinat sub nicio forma pe post de cont de economii ( ceea ce mie mi se pare o prostie doar ca revolut în aceea situație nu va accepta dacă le zici ca aia erau banii tai și tu i-ai transferat. Ii blochează și gata dacă nu sunt din acele categorii.). În concluzie pentru cine are o sursa suplimentara de venit ( care nu trebuie neapărat sa fie salariu vorba vine venit...) Revolut e perfect.

| Lioana a răspuns (pentru Decebal91i):

Multumesc ca mi-ai completat raspunsul cu dezavantajele cardului Revolut.
In ceea ce privește transferul banilor de la cumparator la vânzător pe card Revolut eu spuneam ca notarul nu a acceptat sa treaca in contract cardul Revolut si cred ca nici Banca nu accepta sa vireze banii pe card Revolut in cazul in care pretul e platit prin credit bancar al cumpărătorului, iar banca e cea care vireaza banii vanzatorului in baza contractului. In general majoritatea tranzactiilor se fac prin credit.

| Brizbriz a răspuns:

Mi se pare foarte buna, incearca sa controleze coruptia

| Iote a răspuns:

Statul Roman nu iti vede conturile bancare. Dar un judecator poate cere asta "în situații foarte excepționale în cazuri de urmărire sau din astea". Nu stiu de Revolut dar si Bancile romanesti sunt in Fondul de garantare a depozitelor.
Si, as intreba si eu ca si @SharpEagle: de ce te temi ca Statul sau alta oficialitate ti-ar putea vedea economiile? Sunt bani ilegali?

| SharpEagle a răspuns:

Si de ce nu ai vrea ca statul sa-ti vada tranzactiile?
Desigur, e retorica intrebarea...

| ZyRRe a răspuns:

Revolut în România este sub tutela Libra Bank. Anaf poate cere extrase dacă suspectează ceva. Pe lângă asta, din câte știu eu, nu sunt foarte sigur, băncile sunt obligate să raporteze către anaf depozitele mai mare de o anumită sumă.
Ia în considerare și faptul că dacă ai venituri mai mari de 12 salarii minime pe an, trebuie să declari venitul respectiv.