|

Dacă am firma personala, pot angaja persoane cu carte de munca? Firma este înregistrată la registrul comerțului, nu plătesc tva. Cum as proceda pe urma?

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Da, poti angaja salariati, cu contract individual de munca, carnete de munca nu se mai fac din 1.01. 2011, au fost abrogate.
Nu are nici o legatura faptul ca nu esti platitor de TVA cu angajarea de salariati. Devii platitor de TVA doar daca depasesti cifra de afaceri de 88.500 euro sau echivalati cu 300.000 lei, la cursul de la data aderarii Romaniei la UE.

| a răspuns:

In primul rand folositi corect termenul firma, ceea ce ai tu se numeste societate comerciala, firma este denumirea ei in sine adica SC Costica SRL aia e firma doar acea denumire. O greseala foarte des intalnita la noi.
Pe de alta parte da poti angaja si daca ai SRL, SA; PFA, SRL-D si daca esti P.F.A insa la P.F.A exista niste criterii si un nr limitat de angajari.

| a răspuns:

Daca e SRL, normal ca poti angaja. Nu mai exista "carte de munca" de niste ani buni. Ca sa te scutesti de bataia de cap cu hirtiile, poti apela frumos la o firma specializata de consultanta/conta/HR. Eu de exemplu - SRL cu mine ca angajat - platesc cam 300 RON pe luna pentru contabilitate + HR.