| Xena20 a întrebat:

De ce prefera majoritatea oamenilor sa ramana angajati in loc sa isi construiasca o afacere?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Cauze sunt destule:

1. din comoditate, ca nu vor sa-si bata capul sa gandeasca, sau sa munceasca pe branci.
2. pentru ca nu stiu ce ar putea sa faca, neavand spirit de intreprinzator
3. nu au bani sa inceapa o afacere
4. prefera sa nu-si bata capul cu o afacere
5. nu vor sa munceasca pe branci, cum muncesc patronii care incep o afacere, uneori in pierdere masiva de bani in primii ani cand inecp afacerea, pana demareaza afacerea si usor-usor face profit.
6. multi nu au suficiente cunostinte sa ca stie ca ar putea incepe o afacerea, fiindca au educatie limitata

42 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Din cauza confortului. Ca sa faci o schimbare trebuie sa iesi din zona ta de confort, iar asta e greu pentru marea majoritate, care de altfel ma include. Restul sunt doar scuze, in spatele carora e intotdeauna confortul.

| darrio2007 a răspuns:

Crezi ca o afacere se face ca si cum ai fierbe o ciorbă? Trebuiesc niste investitii, multă hârțogăraie etc.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Crezi că e așa ușor să faci o afacere profitabila?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ce a vrut să zică Violetta aici a fost de fapt ...pentru ca lumea "este" prosti nu că mine care am afacere.

| relian a răspuns:

Daca toti agajatii siar face afaceri, cine ar mai munci la ei? Stau toti si se uita la Luna laughing

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru relian):

Cine ar mai munci la ei? Ei muncesc. așa cum e cazul meu.
Am afacerea mea și sunt singurul angajat. La inceput am avut și angajați dar le-am dat drumul. Profitul și liniștea e mult mai mare acum decît era atunci.

| relian a răspuns (pentru DeMicUnCălător):

E bun, daqca tu esti ambele si singurl, cu siguranta daca ar face asa toti oamenii, am fi ajus departe rau laughing
Nu ai cum sa faci orice job singur, fa un restaurant si sa te vad muncind singur laughing

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru relian):

Eu sunt departe! N-am treabă nu nimeni și nimeni n-are treabă cu mine.
Tu? Cum te simți cănd vine vorba de cariera pe care ți-ai ales-o?

| relian a răspuns (pentru DeMicUnCălător):

Fiecare se simte bine acolo unde este. Daca ai ales ceva, ai ales din 2 motive, sau una din ele. Odata atit poti, ca urmare atit faci, ori faci ceva din placere.
Personal ma simt normal, ca muncesti la tine, ca muncesti la altcioneva, tot pentru tine muncesti, nu te tine nimeni moca, asa ca nu vad comentariul tau sa aiba vreun sens.

Vad treci de la faptul ca asa e bine sa mu8nceti tu singur pentru tine, la alte povesti.
Arata cum ai putea munci tu singur la un restaurant, sau un magazin, hai sa te vad, sa stai tot timpul de dimineata pana noaptea tirziu singur si citi bani o sa faci, citi clienti o sa ai si etc.

Unia vorbiti doar asa sa va a flati in drum. Faptul ca tu ai ceva la care poti sa faci totul singur, asta nu inseamna ca orice afacere se poate face doar de o singura persoana.
Cele mai multe afaceri implica mai multe persoane.Si cioban sa fii, tot ai nevoie de mai multi oameni laughing

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru relian):

Sunt de acorrd cu tine. Pentru a avea success și a căștiga, ai nevoie de oameni. Fără oameni e ca și cum ai trăii de unul singur intr-un oraș imens.
Să înțeleg că lucrezi la restaurant. Unde?
Jackson Mississippi sau Portland Oregon?

| relian a răspuns (pentru DeMicUnCălător):

Nu lucrez la restaurant, ma ocup cu altceva, Aer Conditionat si locuiesc in Texas, Dallas.

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru relian):

Dallas! Un oraș superb. Am fost pe la voi de căteva ori insă nu pot uita cum a fost iarna trecut. Am rămas blocat 3 zile in DFW din cauza temperaturi scăzute și a gheții.

| relian a răspuns (pentru DeMicUnCălător):

Ai ramas blocat cum asa laughing eu am mers cu masina, am plecat si in Ro nu cred ca au fost asa probeleme. Poate acum vreo 2 ani a fosrt ceva mai frau iarna, dar cand se intampla e doar cateva zile, dupa se topeste tot, daca tine cateva zile.
Personal am mers in orice zi cu masina, chiar si cand a fost gheata, am mers si pe autostrada si pe drumuri, nu am treaba.

Adevarat ca in zilele astea daca e gheata, ti se spune sa stai acasa, sa nu mai mergi la munca, eu am fost zeci de mile pe la ceva romanii laughing.

Dallas nu-i superb, e un oras oarecare, banui ca tu daca esti prin nord, nu ai mai fost prin zona asta de sud, iti par orasele altfel, mari, strazi mari, parcari peste tot.
Am mai intilnit asa in vion romani de prin Chicago, auzise si ei si povesteau ca asa lear place, ca planuiesc sa se mute in asa zone.Chestia ca aici parcariloe is free, orice cladire are parcare, daca nu are nu merge nimeni acolo, nu stiu ce sa zi, poate nu mi se pare mie ceva sa zici wow, ca nu am locuit decat aici de cand sunt in state.Asa am fost toata coasta de este incepind de la Bufalo si pana la Miami, am fost in toate orasele cit si cele de pe centru, fara Chicago.

Eu zic ca Dallas e oras prapadit, bine e parerea mea, chestia cum sa zic cel face mare, este pentru ca aici e metropola, milioane de oameni la un loc, fara spatii intre orase, e ca un oras urias, intins pe suprafata f mare.

In sf, daca ti-a placut e bun.Tu unde spui ca esti?

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru relian):

Noi am luat-o de la Est și-a ajuns în Vest. Prima dată am locuit în NYC. iar după câțiva ani ne-am mutat stabilit California, Santa Monica.

| relian a răspuns (pentru DeMicUnCălător):

E bun, stai la cald si la bine, asa mai zic si eu, California raiu pe Pamint laughing asa am auzit, pe acolo clima este f buna, creste orice planta, animale etc.

| relian a răspuns:

Cind vad pe cate unia ca se baga ca musca in ****, imi vine sa le dau si cu altceva pe la gura, laughing tea invitat careva la rahat si nu stiam? E bun, daca iti place sa maninci rahat, continua, e la liber. Asa e cand esti tanatalau si nu pricepi ceea ce citesti, macar nu te doare laughing

| Frank51 a răspuns:

Pentru că o afacere trebuie să pornească de la o pasiune, și cum marea majoritate a oamenilor nu au pasiuni nu au din start ingredientul principal.

O afacere pe lângă pasiune are nevoie de multă răbdare, înțelegere, învățare continuă, adaptabilitate, spirit managerial și tot așa. Deci e foarte ușor de înțeles că nu mulți sunt dispuși să facă asta chit că bifează câteva condiții.

| AlexandruContFacutLaMisto a răspuns (pentru Frank51):

In sfarsit unu cu o gandire buna, ca in rest vad doar agarici care au mentalitatea ''DACA TOTI AM FI PATRONI CINE MAI MUNCESTE'' de parca toti astia care sunt acum niste sclaveti daca ar avea sansa sa faca o afacere automat ar si reusi sa o facahee hee. Niciunu nu ia pur si simplu in calcul faptul ca limita la orice e propria minte si ca normal ca NU o sa ai niciodata o afacere daca tu vrei doar sa nu mori de foame si sa ai siguranta zilei de maine, cand tu ca aspiratii ai in viata DOAR sa te casatoresti sa faci copii si sa ai unde dormii si ce manca e logic ca N-AI GANDIRE de realizat chestii.N-ai nici pasiuni, n-ai nimic.Majoritatea astora de 40-50 de ani care macane pe site-ul asta si orice intrebare ai pune-o ti-o raspund ori in sictir ori te descurajeaza sunt astia care saraci de ei singura lor realizare e ca n-au murit nici anul asta.

Răspuns utilizator avertizat
| johnnny123 a răspuns:

Este ca și cum ai întreba "De ce majoritatea oamenilor preferă să asculte muzica făcută de alții decât să compună singuri muzica?"

Pentru că a construi o afacere este un proces greu și de multe ori extrem de neplăcut. Pe lângă efortul uriaș implicat, presupune foarte multe riscuri și mai ales capacitatea de a continua chiar și după o serie de eșecuri. Nu toți oamenii sunt construiți așa și majoritatea nu sunt dispuși să-și asume asta.

Este eterna dilemă "Ce ai alege între 1000$ cu probabilitate de 100% sau 100.000$ cu probabilitate de 1%?". Majoritatea oamenilor vor alege prima variantă.

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru johnnny123):

Aleg a doua variantă și o inzececesc.
Intodeauna am pus totul la bătaie. Am luat-o de la zero de căteva ori. Odată de la minus 100.000 $.
Niciodata n-am considerat că risc ceva, Am venit involunar si fără nimic pe pămănutul ăsta și voi pleca la fel. Dar cănd voi pleca, va fi in termeni mei, Cu fruntea sus și un exemplu pentru copii mei

| Emma30555 a răspuns:

Toate afacerile mici nu rezista fiindcă statul are grija sa te incurce. Din ce am văzut la prieteni și cunoștințe care au avut mici afaceri mulți nu au rezistat, fiindcă statul nu i ajuta dimpotrivă pe lângă faptul ca au taxe și contribuții mari, au si foarte multe controale rigide. Mulți considera ca un angajat poate chiar sa câștige mai bine și uneori asa e. Cei care se descurca sunt cei ce deja au mulți bani pe care ii investesc, au si relații și dezvolta companii mari

| Furnicuta000 a răspuns:

Numai cine are o afacere stie ca atunci cand esti patron muncesti peste 12 ore pe zi (in loc de alea 8 ore ca angajatii), esti in stres continuu si nu dormi noaptea pentru ca nu stii cu cati bani ramai la final de luna. Sa nu mai zic ca isi face afacere cine are bani pentru ca uneori investitiile trebuie sa fie uriase.
Deci viseaza in continuare laughing

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| StoicAnalysis a răspuns:

Pentru ca majoritatea nu vor sa-si asume riscurile respective. Ca sa-ti incepi o afacere trebuie sa risti niste resurse importante, sa fi responsabil pentru tot ce se intampla in afacerea ta. Pe cand la un job oarecare, tu ai venit la munca, ai lucrat 8-12 ore si apoi gata, pleci acasa si te doare la basca pana a doua zi. Nu ai nici o responsabilitate dupa ce pleci de la munca si nu esti nevoit sa investesti nimic. Daca ai afacerea ta, tu dupa ce ai venit de la firma, trebuie in continuare sa investesti timp si posibil si bani in afacerea respectiva, deoarece e a ta, si trebuie intretinuta bine, pentru a genera profit.

| carevaescu a răspuns:

Ti-au oferit colegii suficiente informații să-ți formezi o idee.

La fundament, există noțiunea de tranzactie. Angajat sau afacerist, toți tranzictioneaza ceva. Angajatul timp+efort contra bani, afaceristul servicii sau bunuri contra bani.

O diferență fundamentală este psihologică: aversiunea la risc. Un angajat prin definiție nu își asuma un risc. El nu poate pierde (teoretic) și nu este responsabil dacă afacerea clachează. Afaceristul însă își asumă tot riscul. Poate, prin definiție, pierde totul.

Sunt două moduri economice fundamental diferite. Un angajat are un flux de bani stabil, ceea ce-i structurează viața economică într-un mod. Un afacerist trebuie să-și creeze structurare luând in considerare volatilitatea economică.

Dacă te uiți la diferențele aparente intre un aganjat și un afacerist, poți fi atras de succesul celui din urmă. Ceea ce nu se vede sunt toți acei antreprenori care au încercat și au esuat. Doar o fracțiune mica din antreprenori au succes financiar - ceea ce ar trebui să-ți spuna cateva chestii despre dificultatea acestui mod de tranzacționare.

Pe scurt, a începe o afacere este atât de riscantă, iar consecintele atât de reale si severe, încât mulți nu-și doresc acest risc.

| Seba2013 a răspuns:

Modelul economic este relatia dintre un productor-consumator. Unul este ofertantul si altul demandantul. Aceasta relatie dintre OFERTA-CERERE este un capítol important dintr-o carte de economie (microeconomíe). Revolutia Industriala are nevoie de putere de munca (sclavi) nu de productori(téchne Aristotel). Pe ei nu ii intereseaza sa fim productori si sa stim sa pescuim ci sa fim sclavi din relatia stapan-scalv. Exista mai multe tipuri de MEMORIE. Ei fomenteaza memoria scurta (nici macar pe cea larga) nu si MEMORIA PROCEDURALA. In loc sa ne vorbeasca de cauze formale si eficiente ne vorbesc de cauza materiala(obiecte). De finalitati nici macar nu mai vorbesc. In loc de atatea teoríi, scoli si relativisme mai multe meserii si industrialism.

Ofertantul cu cat creste pretul, Cererea ii scade (se cheama Legea Cererii). Daca te uiti la Graficul Cererii vei vedea ca cu cat ofertantul urca pretul, cererea ii scade (relatia bun-pret sau cantitate-pret).


Karl Marx in Capital discuta aceast model economic de Cerere-Oferta si spune ca cine controleaza capitalul fixeaza pretul, nu ii intereseaza echilibrul economic. Daca capitalistii au puterea sa fixeze pretul poate sa distruga o tara. Avand acest model economic pe piata/mercado exista o lupta pentru suprematie. Cei care sunt la monopol vad cu ochi rai atunci cand cei din clasa cererii (consumatorii, clientii) ajung la o clasa mai superiora (agenti ci nu doar consumatori).

Ofertantul are tendinta sa isi urce pretul (sa castige din modelul economic oferta-cerere), iar Demandantul ajunge sa se inece in curba ofertei. De aceea rolul ofertantului in mercato este important. El poate sa alieneze demandantul. Daca ii se da puterea sa fixeze pretul poate sa faca orice vrea pe piata (mercato).
Demandantul ajunge mai productor decat el insa ofertantul ii fura fructul. Abuzeaza de resursele umane ca sa isi stranga bunuri materiale.

Chiar daca am vrea sa ne deschidem afacerea noastra spune ca nu ne lasa modelul economic (productor-consumator sau relatia sef-sclav). Este un sistem piramidal unde banii se duc la cei de sus, altii sunt de jos.

Cine a aritmetizat modelul de productor-consumator nu a schitat bine. Nu stie jurídica si echilibru.

Jean Charles Léonard de Sismondi critica Legea lui Say.

Interschimbismul nu accepta Autoritatea Vamala. Vama nu este doar acea bariera ci si organul de specialitate al administrației (Autoritatea Vamala) care reguleaza trecerea: importarea, exportarea, intrarea, iesirea, ordinea, etc. Troya s-a ruinat pentru ca nu a avut aceasta gestionaré. Idiosincrazia sau electicismul este contra interschimbistilor. Nu putem sa fim iuti ci trebuie sa fim si cumpaniti (protectionism versus interschimbisti).

Daca astronomii se dezbateau sa spuna care este CENTRUL sistemului solar acum mercanislistii sunt impotriva artmeticilor polítici. Vor sa fie autónomi si sa puna centrul in stiinta física. Insa stiinta morala este cea care trebuie sa conducta stiinta física (inductiva ci nu deductiva). Michael Faradai cu electromagnetismul a aratat cum electricitatea misca acul (nu invers). Maine de Biran vorbeste despre cum este posibil contactul/interferenta de la distanta (spiritualism versus materialism). David Hume se baga si el in joc cu relatia antecedentului şi consecventului (cauza-efect). Vezi Descartes si Malebranche despre ocazionalism. Se vorbeste despre problema MISCARII. Primul motor care misca si celalalt inert care este miscat. Principiul actiunii depinde de suflet, nu de materia care este inerta.

| DeMicUnCălător a răspuns:

Nu contează ce face majoritatea, Ci tu. Ce faci tu!

| Miruna333 a răspuns:

Pentru ca sunt confortabili si nu vor mai multa responsabilitate. Nu toti sunt facuti sa fie antreprenori

| KovacsB a răspuns:

Pentru ca nu este simplu deloc sa ai o afacere.
Poti sa fii geniu in domeniul tau, nu este suficient ca sa faci afacerea sa functioneze.
Doar daca esti ruda de politician si faci afaceri cu statul este totul foarte simplu.

| Parakeets a răspuns:

Păi și dacă toți ne-am deschide afaceri, atunci cine ne-ar mai lucra în acele afaceri? happy

Oricât a avansat tehnologia, totuși încă mai e nevoie de forță de muncă, în orice domeniu.
Tocmai de aceea, de obicei, într-o firmă e un șef, capul și restul sunt angajații. happy

Poate peste vreo 50 de ani așa, mă gândesc, dacă iau naștere roboții, atât de mulți, câți oameni sunt azi pe pământ, însă și atunci m-aș întreba, cei care nu vor avea stofă de șefi și nici angajați nu mai pot fi, ce vor face? Din ce vor mai trăi? Chiar mă gândesc uneori la asta.
Pentru că de faptul că roboții iau amploare și robotica, nu mai e demult un secret. Ba deja în multinaționale au și apărut, roboți care fac angajări, ca să fie mai imparțiali și obiectivi în procesul de angajare. happy
Chiar recent am citit un articol pe tema asta. Parcă prin Polonia era treaba asta?!

Și tot într-un articol și mai recent, am citit despre Generația Alfa (pare-se că așa se numește generația 2010-prezent) și au zis că au făcut studii și cercetări pe această generație și că majoritatea copiilor din această generație Alfa, vor să devină șefi. Șefii lor. happy
Deci cam da, peste vreo 2 decenii așa, o să avem numai șefi. happy
Însă noi generația Z care îmbătrânim și care sincer deja și pe noi ăștia de 20, 30 de ani acum și ne depășesc deja unele chestii legate de tehnologie laughing) mă întreb ce vom mai face peste vreo 2, 3 decenii, dacă nu ieșim nici la pensie imediat și vine generația Alfa + roboții? laughing)
Din ce om mai trăi noi?

| Dragobeta a răspuns (pentru Parakeets):

Din somaj, ajutoare si pensiile platite de Generatia Alfa. rolling on the floor

| Xox0 a răspuns (pentru Parakeets):

Poate robotii vor contribui la pilonul de pensii

| AlexandruContFacutLaMisto a răspuns (pentru Parakeets):

Iar gandirea asta de rahat? 1. NU EXISTA DACA TOTI ca nu suntem toti inteligenti sa avem afaceri, e la fel cum vezi si la facultate DACA toti se duc la facultate nu scrie nicaieri ca automat aia vor face fata pana la sfarsit si vor face ceva cu facultatea aia.Nu v-ati plictisit de generalizarile astea idioate? De ce nu intelege lumea ca SINGURA LIMITA e propria MINTE, daca gandesti poti face orice d rq.

| Parakeets a răspuns (pentru AlexandruContFacutLaMisto):

Ok!
E mentalitatea mea, în primul rând. Bună, rea, e a mea.
Iar cine se ia de ea, e problema lui, nu a mea.
Eu am trecut prin multe și oricum am văzut și auzit multe, încât am ajuns la 1 concluzie în astă viață.

Oricum ai fi, FII TU. happy

Deși nici nu știu de ce mai răspund, că nici nu știu la ce am fost acuzată de mentalitate sucks.

Orice-ar fi, eu și mentalitatea mea, n-am murit, deși și-au dorit mulți.winking

Cât de afaceri = inteligență, a cam apus de mult varianta asta.
Asta din păcate era tot în comunism sau la ieșirea imediat din comunism când o venit privatizarea peste noi. Păi prin 90 cine decidea să-și deschidă afaceri și reușea, la naiba de nu era Zeu.

Azi reușesc doar mârlanii și cei cu papagal.
Ideea e că degeaba ești tu smart și-ți deschizi cea mai legală și faină afacere, că va veni mârlanu și coruptu și va da randament.
Așa că nu-mi vinde mie brașovence cu mentalitate și smarticiune. Că nu ține.

Eu da, am fost exemplul din ceea ce spui tu cu facultatea. Fix acel exemplu. De om corect care dacă întârzia și 5 minute nu mai intra la cursuri sau nu se mai prezenta la examen și mârlanii, alții se treceau pe prezențe și copiau și azi unii au și cabinete psihologice și chipurile "salvează lumi" ca să nu mai spun că și asta era visul meu, de-a salva vieți, pe când pe alții nu-i văzusem mari dornici de-a ajuta oameni, dar au reușit unii. Și azi aceia sunt exact psihologii pe care la rândul vostru tot voi îi înjurați că "sunt praf".
Așa că, nu-mi veni mie cu idei de astea.
Poți fi cel mai smart om, dacă vine coruptu sau ăla care are tupeu, păi azi doar tupeul contează, nu smarticiune.
Așa că, lasă-mă.

| AlexandruContFacutLaMisto a răspuns (pentru Parakeets):

In primul rand scumpo, ca vad ca esti femeie se vede ca nu intelegi ce inseamna inteligenta.Tu imi spui aici ca ai facut o facultate si ai vrut sa fi si tu psiholoaga si nu ai reusit din cauza ca au venit astia marlani si cu papagal si ti-au luat fata.In primul rand cred ca te-ai considerat o persoana inteligenta de te-ai dat pe tine exemplu, imi pare rau sa te dezamagesc dar tu nu esti o persoana inteligenta, esti o persoana desteapta.Stii care e diferenta? Persoana desteapta e aia care memoreaza ca papagalul informatii, asta ai facut tu in liceu si in facultate, ca asta fac toti/facem toti de cand ne nastem, unii mai mult altii mai putin. Oamenii inteligenti sunt aia care creaza chestii, revolutioneaza cumva totul gen : Graham Bell care a inventat telefonul, Tesla, si mai sunt exemple.Astia sunt oamenii inteligenti, nu oamenii de rand care merg la o facultate ca dupa sa se angajezewinking.
Acum sa vorbim despre afaceri.De fiecare data afacerile sunt facute de oamenii destepti.Trebuie sa intelegi ca destept nu inseamna doar sa te duci la un **** de facultate happy, destept cu adevarat inseamna sa stii sa profiti de oportunitati, sa cauti idei inovative, sa stii sa profiti de atuurile pe care le ai.De ce ai crede ca la o cariera ar fi diferit decat in viata reala? Uite de exemplu maine primesti 2 mesaje pe Instagram unu de la unu timid care iti zice buna ce faci, si unu de la x care are tupeu si iti baga un **** de replic de agatat pe care il bagi in seama? Normal ca o sa-l bagi pe ala cu tupeu in seama, cu papagal, nu pe ala caruia ii e frica sa vorbeasca cu tine.Asa e si in cariera, asa gandeste si x pe cine bag in seama? Pe fetita asta careia ii tremura vocea sau pe x care are tupeu si are incredere in propria persoana? A doua varianta e aleasa intotdeauna in toate domeniile.Scumpo o sa-ti dau cel mai concret exemplu de om destept pe care il cunosc si asta e tata care nu a facut niciun **** de facultate si care la dracu a plecat de jos de tot. Tata dupa ce a terminat liceu s-a angajat si a lucrat la diferite carciumi, pana pe la vreo 30 de ani dar a strans bani, nu a fost genu ala de roman prost care facea o suma de bani luna asta si ii cheltuia pe toti, nu, a fost destept si a pus bani deoparte apoi si-a luat o camioneta cu care a inceput sa faca transport de marfa de inceput la noi in oras, la 34 statea cu maicamea in chirie la un bloc si avea doar camioneta asta, la 38 m-a facut pe mine si tot o camioneta avea, la 40 si-a facut casa din banii facuti cu camioneta, la 44 avea deja 3 camionete si avea 2 soferi, unu era fratele lui venit din Anglia si unul era un fost sofer de autobuz si a fost asa de destept incat NU a dat salarii fixe, s-a gandit asa ba nu le dau astora suma x pentru ca astia nu vor mai avea motivatie, hai sa le dau procent din castig asa a si facut, deci daca tu faceai azi 6 curse si produceai 10 milioane luai si tu procent acolo(de ex 20 la suta, nu stiu cat lua exact)deci faceai 10 milioane luai si tu 2, daca faceai 20 luai 5 si folosind gandirea asta facea bani calumea aici vorbind fara nicio aroganta ca facea in 4-5 zile cat face romanu de rand pe luna, ca se fac bani multi din transporturi de marfa, pe la 46 a fost nevoit sa vanda toate masinile pentru ca aro, ca avea camionete aro, nu mai erau asa bune,+ ca avea destui bani sa-si ia o camioneta noua, si-a luat un volkswagen la 20k euro, la 48 de ani deja facuse atatia bani incat avea 4 camionete fiecare tot de tipu primei tot noua tot pe la suma aia si si-a angajat din nou soferi.Si in momentu asta la 59 are tot 4 camionete ca n-a vrut sa se mai complice dar acum e cunoscut in tot judetu pentru transporturi toata lumea il suna.Si ca sa-ti faci o idee face in 2-3 zile cat face unu d'asta DASTEPT cu facultate pe luna.Si nu, NU a facut niciodata nimic ilegal si DA plateste TOATE taxtele si impozitele.Si el putea sa aiba mentalitatea de ****, bai domne eu n-am facut facultatea pentru ca n-am avut posibilitatea sa ma duc, sau sa aiba gandirea baa.mi s-a terminat viata acum ca ai mei n-au posibilitate. Daca te gandesti e aproape acelasi **** care ti s-a intamplat si tie, doar ca el nici n-a avut sansa sa dea la una pentru ca n-a avut posibilitati financiare, tu ai avut sansa dar au fost altii mai smecheri. Deci sper ca te-am lamurit cu ce inseamna creier si ce inseamna destept.Destept in viata inseamna sa stii sa-ti asumi niste riscuri la momente cruciale, sa stii sa te descurci, sa stii sa profiti de oportunitati.Stiu zeci de din astia ca tine pe care i-am avut si eu in liceu si care se credeau asa de superiori ca mamica si taticu ii tin pe spate si ei nu fac nimic, de astia care au ajuns la facultate si se laud aca domne ce mare om sunt eu ca stau pe bani lu mami si tati la facultahee hee ca ei sunt cineva si dupa au ajuns pielea pl pe la mega image sau pe la kaufland vanzatori.Acum intrebarea e asa, daca tu ai facut facultatea aia si sa zicem ca ai terminat-o, ca n-ai spus daca ai terminat-o sau nu de ce, nu te-ai gandit si tu asa, bai tata poate eu nu intru la stat ca nu am pile ca ''marlanii astia'' sau ''papagalii astia'' dar ia hai sa muncesc in alt domeniu pana ma ridic putin cu banii si hai sa-mi deschid eu singura un cabinet si sa fac ce imi place? Sunt sute de exemple cu oameni care au vrut sa faca o chestie si nu au putut sa o faca din cauza statului si si-au sacrificat 1-2 ani facand ceva ce nu le place ca sa faca bani si apoi sa faca ce le place.Pe tine cine te-a tinut? Aici dadea dovada de ''desteptetime'' improvizai, depaseai obstacolele te ambitionai mai tare.Ideea e asa tu ai fost o fata naiva care a crezut ca totul e roz si ca totul e corect, in viata nimic NU e corect, DOAR tu poti sa fii corect pentru tine si sa faci tu ce crezi ca e corect.Pentru ca poate pentru tine un lucru e corect dar pentru mine nu e corect si asa mai departe.

| Parakeets a răspuns (pentru AlexandruContFacutLaMisto):

Credeam pe la început că e ceva de tine. happy

Chiar am crezut că vrei să explici/demonstrezi ce înseamnă inteligența.

Dar la final ai aplicat doar vorba "Ai dat cu bâta-n lac"
Nu mi se pare nimic smart la familia ta, dacă în primul rând nu te-au învățat bunul simț.winking
Și ai grijă că nu vorbești cu una care stă pe banii mămicii și a lu tati.
În primul rând sunt învățătoare. Că nu am reușit la Universitate din București din prima la psihologie e una. Dar am 12 clase luate pe barba mea, nu cu 10 (că nu o să mă dau niciodată mai mult de ce nu sunt) dar cum am spus, i-am văzut de 28 de ani pe ăștia ca tine, care m-au băgat pur și simplu la psihiatrie, doar pentru că eu de la ăia care susții tu că mă țin pe banii lor, m-au învățat ceva ce văd că pe tine și pe mulți alții care i-au făcut doar de dragu de-ai face și a se fu** ei, așa zișii părinți, dar nu au pus baza și educația și bunele maniere în voi, în copiii lor, v-am văzut pe toți. Că eu nu am avut norocul da, să fiu dată de Dumnezeu nici cu papagal și nici așa smart, recunosc și admit, dar m-a dat Dumnezeu cu atuul observației și a tăcutului și văzutului mai profund decât tot ce vreți să prezentați voi azi. Media, afaceri și afaceriști și tot. Doar gura e de voi și eu nu critic, diferența între mine și tine, deoarece eu cum spuneam chiar am studiat asiduu psihologia și primele lecții învățate la psihologie e fix astea că oamenii ca voi, plini de papagal aveți fler la afaceri, ba chiar exact cum ai spus tu, oameni ca tatăl tău, care nu a terminat școala și nici nu se cramponează de faptul că poate nu știe cine știe ce informație sau să vorbească elocvent, educat și să scrie la perfecție, însă știu afaceri.
Cum noi suntem axați pe educație, iar din prea multă educație, când ni se face un rău sau pățin un rău, nu prea ne mai arde de ieșit în lume sau făcut ceva, că noi suntem prea blânzi și prea suferinzi. Aia e. Stai liniștit, că nu suntem nici noi, nici voi perfecți. Toți am fost dați cu un scop. Și fiecare avem scopul nostru.
Voi cu papagalul să faceți afaceri, noi să vedem dincolo de afaceri și papagali. Să vedem amănunte, esențe.
Așa că, nu-mi mai scrie că nu cred că ne cunoaștem noi oricum încât să vorbești despre mine. În orice caz, doar ca idee, că mereu văd trendul ăsta "ăia care stau pe banii lu mami și tati" eu nu stau pe banii mamei. Eu muncesc ca și menajeră la mama în casă și crede-mă că e o muncă mult mai draconică decât orice altă muncă, să speli și dezinfectezi și ții o casă întreagă. Și să o mai faci și așa la sânge și oricum nu stau degeaba. Cum am spus studiez pe cont propriu psihologie, pentru că un eșec nu mă va opri de la visul meu de a deveni psiholog, în prezent studiez și pedagogie și drept și citesc mult și îmi f**creierii cum să fac lecții cât mai apetisante și creative pentru elevii mei, mă lupt să iau titularizarea și fac cursuri n de formări. Am curs de cofetar, acum după sărbători mă duc la curs de pază și am de gând ca la finalul vieții să am un dosar plin cu diplome și formări, iar dacă vrea Dumnezeu și joburi în fiecare domeniu. Că ăsta e visul meu.
Așa că, nu-ți permit să-mi denigrezi viața dacă nu mă cunoști. Ok?
Aa și nu că oricum ar fi treaba ta sau a mea să-ți dau ție explicații, dar scriu și poezii și îmi f** creierii să scriu cărți și romane cât mai fu*king mind și cât mai multe limbi străine.
Așa că, nu știu ce impresie ai tu că mă cunoști, dar nu mă cunoști.
Dar o să mă cunoașteți oricum toți, când o să-mi apară numele acolo în poeziile de la bac și ele or să vă decidă viitorul în viață. Căci ăsta e visul meu suprem. Am fost la toate mănăstirile și an de an îl rog pe Dumnezeu să mă facă cea mai faimoasă și nebună scriitoare ever. I-am și spus că dacă nu o îndeplinește, mă sinucid. Că doar ăsta e visul meu suprem. Iar în final dacă nu decid sinuciderea voi face până și pact cu Satana, dar numai ca numele meu să apară peste tot în lume, în lumea scriiturii.
Așa că, nu vorbi despre ce nu știi.
Nu o să mă uite nimeni oricum.
Că din tot ce ai spus, sincer, doar cu un singur lucru am simpatizat, cu cel în care ai spus că oamenii smart au idei, inovează, crede-mă că nu m-am crezut niciodată smart, dar am o așa grandomanie în mine, încât nu pot gândi decât fix exact cum ai spus tu mai sus. Că numele meu va șede undeva în viitor și va dăinui și ideile mele nu vor rămâne doar la stadiul TPU și Facebook, care apropo sunt doar niște bullshituri. Și când mă gândeam că mi-am oferit ajutorul pe această platformă și până și aici am fost fraierită și am fost jupuită de vie când mi-am oferit eu ajutorul fără diplomă. Vai!
Și tot aici se presupune că se ajută oamenii, dar când întreb orice, că pur și simplu vreau la naiba să întreb și să mi se răspundă, mi se răspunde că "dar ce, tu nu poți căuta pe Google?"
Atunci întreb și eu ca o proastă : "La ce folos acest forum?"

Sper să nu-mi mai răspunzi, că deja simt cum îmi clocotește sângele-n vene. Și nu vreau să-mi revină demonii fix de sărbători. Am deja oricum antecendente cu scandalurile și demonii de sărbători.
Anul ăsta mi-am jurat că orice-ar fi, voi fi zen de sărbători și nu-mi voi strica liniștea pentru vocea pământului și depresia Crăciunească.
Așa că, fie ca tine în final și hai să terminăm în liniște.
Finalul e că, fiecare are părerea lui, aparent deci suntem și diferiți, dar evident suntem și niște străini, așa că nu are rost să ne expunem viețile și părerile distincte pe aici, dar nici să ne jignim fără rost.
Eu îmi susțin în continuare ideea, pe care am susținut-o oricum de la prima mea venire pe aici pe TPU, mai ales în contradictoriul meu cu Violleta, că eu pot să duc. Oricum sunt deja oaie bătrână și călită de ce se spune, chair dacă a dracului de sensibilă, însă sunt copii și tineri, care trăiesc pe aici, care aici e viața lor, mai ales a generației ăsteia și aud că sunt jigniți, descumpăniți sau chiar că uneori luați la bastoane și umiliți pe aici, iar asta unora mai slabi de îngerași le poate provoca moarte.
Sau ați uitat câți copii au murit tocmai din cauza unei așa numite și gândite afaceri precum Tik-Tok-ul care la prima vedere, mdea pare fain, oameni și tineri din orice colț al lumii care se întâlnesc acolo și se promovează chestii, însă de ce totuși acel ceva bun, a ajuns rău și a dus mii de copii și tineri la sinucidere?!
Despre asta nu mai vorbesc ca om care vai, a fost deranjat de ceva și hai să mă apuc eu acum să fac dezvoltare personală. Cum am spus, am ajuns într-un punct al vieții de și violată dacă aș fi, m-aș lăsa doar dacă după aș fi oricum lăsată în pace.
Însă eu vorbesc ca om care a studiat pedagogie și psihologie, dar și ca un copil ce a fost bătut 5 ani la școală și azi se întreabă toți de ce urăsc eu oamenii și mă confrunt cu anxietate?
Păi tot ce aruncați în oameni, tot ce puneți în psihicul lor aia culegeți apoi. Deci să nu vă mirați dacă ați ajuns să vizionați la TV copii care ucid cu sânge rece în școli cu mitraliere. Copiii ăia au fost oi osândite, dar și tocite, bătătorite, apoi ce au învățat aia au dat mai departe.
Depinde doar de aluat. Cei mai debili dar și mai tari, primesc pietrele doar ca să-și formeze propria teacă și apoi ies la atac sângeros, ceilalți cu aluat mai fragil, tac, cumulează în ei toate pietrele primite, apoi aleg calea sinuciderii.
Încetați vă rog!
Este mesajul meu ca învățătoare și ca fost elev ce a trecut prin bullying. Abia apoi poate să aibă tupeul să vorbească cineva în fața mea despre inteligență.

| JustDeedee a răspuns:

Consider ca e nevoie sa fii un antreprenor foarte bun pentru a avea propria ta afacere. Trebuie sa fii un om hotarat, ambitios, curajos si sa ai ideile la tine mereu. Acestea fiind doar cateva dintre calitatile unui antreprenor din punctul meu de vedere. Totusi, este mult mai simplu sa fii angajat si sa stii ca ai un program fix, sa stii exact care iti sunt atributiile. Daca ar fi sa lucrezi pentru tine, tu trebuie sa stii absolut tot ce misca in acea firma, tu trebuie sa gestionezi toata afacerea, iar programul de munca se poate intinde pe toata ziua.

Răspuns utilizator avertizat
| yhua a răspuns:

Pentru că nu știu cum

| DOWN a răspuns:

In mod normal nu toti pot fii anteprenori
1.Nu au bani
2.Nu au studii