| Ferii a întrebat:

Salut, ce serviciu îmi recomandați pentru pauza de vară? (sunt elev în clasa a 9-a)eu aș dori sa îmi strâng bani (20000€-30000€) pentru a îmi achiziționa o mașină. Sunt dispus sa lucrez cât trebuie pentru banii ăia!
Am decis de acum ca vreau sa strâng ca să îmi cumpăr din banii mei și nu a părinților.
Dau!
(PS am auzit ca se câștigă foarte bine la montarea de geamuri securitate doar ca nu știu dacă angajează și elevi)

25 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

In Anglia iti iei cu 15000£ uma destul de buna cu 4 ani vechime si 60.000 mile

| Ferii explică (pentru mgtow):

Îmi poți da un site? Unde sa găsesc?

| mgtow a răspuns (pentru Ferii):

Www.autotrader.co.uk de acolo mi.am luat un A5 ai nevoie de minute internationale sper sa nu fie problema asta daca te impaci cu engleza. Sau daca vrei imi dai link cu ce masina doresti si sun pentru tine ca sa te pun in contact cu ei si sa vb prin e.mail sau sms traduci cu google translate

| Ferii explică (pentru mgtow):

Ok, ma mai gândesc

| Violleta2022 a răspuns:

Wow! Imi pare rau a te dezamagesc, dar nu ai nici o sansa sa faci suma asta de bani prea curand, in primul rand pentru ca nu ai varsta necesara sa fii angajat si apoi, nu ai calificari si experinta in nimic.
Evident, poti visa cat vrei, dar asa ceva nu este posibil pentru tine nici acum si nici prea curand.
La varsta de 14 ani, nu ai nevoie de masina, ca nu-ti foloseste la nimic, nici nu o poti conduce pana nu implinesti 18 ani. Dar toate la timpul lor!
Ia-ti un job de vara pe rude, vecini sau gradini, sere, ca sa mai faci un banut de buzunar, pentru un film, suc sau o pizza, ori eventual o bicicleta, ca doar atat poti "sofa" la varsta asta.
In e priveste angajarea la serviciul de securizare geamuri si manipularea lor, este exclus si ilegal sa angajeze copilasi, sau muncitori necalificati.

| Catrice a răspuns:

Bine. Te angajezi acum unde găsești și în 10-15 ani o sa ai destui bani.
Cu condiția sa ai peste 16 ani.

| Frank51 a răspuns:

laughing incerc sa fiu serios dar nu pot. Totusi, serios vorbind, suma aceea o poti face in foarte multi ani si cu cheltuieli minime, insemnand fara iesiri, fara haine scumpe, fara telefon scump, fara sa te muti de acasa. Si apoi, dupa ce cumperi masina trebuie intretinuta, si dintr-un salariu de 2000 de lei nu cred ca poti sa intretii o masina de 30.000 de euro, plus ca o sa ai familie, sau poate o sa fi mutat singur si o sa iti vina facturi, atunci nu cred ca iti arde de masina cand ai de platit 1000 de lei intretinere.

| johnnny123 a răspuns:

Păi dacă ești dispus să lucrezi cât trebuie, atunci trebuie să fii un pic realist. În România, salariul mediu net pe economie este de aproximativ 580 de euro pe lună.

Deci chiar dacă ai obține salariul mediu pe economie (cam greu la 16 ani) și ai pune deoparte toți banii pe care-i câștigi (fără să cheltuiești măcar un leu din ei), ar trebui să muncești cam 52 de luni pentru a strânge 30 000 de euro.

Dacă muncești doar trei luni pe an, calculează singur de cât timp ai nevoie.

| Ferii explică (pentru johnnny123):

Da, dar am în plan sa îmi mai iau un job part time în timpul școlii.

| johnnny123 a răspuns (pentru Ferii):

Ok, să zicem că în cei 4 ani de liceu muncești part-time în timpul școlii (9 luni x 250 euro/lună) și full-time în vacanță (3 luni x 500 euro/lună), adică 3750 euro / an

Așdar, dacă muncești pe toată perioada liceului vei aduna 15000 euro.

După terminarea liceului îți vei lua un job full-time și vei mai avea nevoie de încă 30 luni x 500 euro ca să câștigi restul de 15000 de euro.

Deci chiar și în cea mai optimistă estimare, în care reușești să muncești continuu toată perioada și să economisești absolut toți banii pe care-i faci, tot vei avea nevoie de vreo 7 ani pentru a aduna 30 000 de euro.

| Ferii explică (pentru johnnny123):

Sa zicem ca 20k nu 30k

| johnnny123 a răspuns (pentru Ferii):

Și pentru a aduna 20k trebuie să te chinui 5 ani, și repet, fără să cheltuiești un leu din ei. Adică cineva trebuie să te întrețină în toți acești 5 ani în care tu pui bani deoparte pentru mașină.

Ca să nu mai spun că la o mașină de 20000 euro costurile de întreținere și exploatare sunt de cel puțin 3000 de euro/an. Adică aproape 6 salarii medii pe economie.

Deci după ce te chinui 5 ani să-ți cumperi mașina mult visată, începe coșmarul cheltuielilor de întreținere. Adică trebuie să continui să muncești, iar jumătate din banii pe care-i câștigi se vor duce pe benzina, asigurări, impozite, revizii și reparații.

Practic vei ajunge sclavul acelei mașini, care se mai și depreciază cu 15% pe an. Iar trei ani mai târziu nu ți-o vei mai permite și vei fi nevoit să o vinzi cu 10k.

| aXy99 a răspuns:

Iti iei masina si cu 2-3000 de euro, nu ai nevoie de zeci de mii laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai muncesti ca bucatar spre exemplu, 12-13 ore pe zi, in caldura aia, cand afara sunt 30 grade, acolo sunt 40+, baxezi ca migu ca sa nu te dea aia afara, apoi in 2 ani ai banii.
Asta daca esti om muncitor si muncesti.
Daca esti de-ala cu gainarii, care cumpara un telefon cu 100 ron si il da cu 120 ron, atunci in vreo 50 de ani asa.

| Ferii explică (pentru anonim_4396):

Dar am 16 ani. Maxim ajutor, nu?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Ferii):

Ajutor da, gasesti peste tot daca te descurci cat de cat sa tii un cutit in mana. restul inveti.

| Ferii explică (pentru anonim_4396):

Si cam cât ar fi '' salariul ''?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Ferii):

Salariu in jur de 15 2000 ron pe luna pentru inceput, dar cu timpul castigi si mai mult.
Doar daca esti talentat, talentata, la ceva anume, eu stiu, sa faci o facultate de management, sau inginerie in constructii. Si sa faci mai repede banii, dar trebuie sa iti mai sacrifici inca 5-6 ani din viata, pentru universitate.

| Andrei6699 a răspuns:

Intr-o pauza de vara vrei tu sa strangi 30000 de euro? Altii nu strang atata intr-o viata

| Ferii explică (pentru Andrei6699):

Nu, 30000 se euro în 4 ani, nu în 3 luni.

| suntserios a răspuns (pentru Ferii):

Ce inseamna sa traiesti in lumea ta si sa nu intelegi deloc realitatea.
Minor fiind sa zici mersi ca vei primi minimul pe economie. Sa zicem poate un pic mai mult asa ca rotunjim la un 1500ron net. Asta inseamna ca ai nevoie cam de 9 ani sa stangi 30. 000euro. Si asta daca lucrezi luna de luna. Doar asa vara de vara cate 3 4 luni o sa stangi 30.000 euro in 25 28 ani

| Simpatic a răspuns (pentru Andrei6699):

Copii nefericiti ce sa le ceri, el crede ca banii se fac asa usor, de aceea a ca modele proxenetii si camatarii.
la 16 ani sa castigi 30k euro in o vara este destul de greu in Ro, poate prin dubai sau alta tara dar trebuie sa fii cunoscut si sa apari pe piata cu ceva, un soft, un mare vlog, o inventie ceva de genul.

| Ferii explică (pentru Simpatic):

Nu într-o vară ci în 3 ani... Ca 12-9=3 nu 3 luni... Nu ți-o plăcut matematica este?

| Simpatic a răspuns (pentru Ferii):

Canta ma la alta masa.nu am zis eu interval de timp ca sa ma apostrofezi.

| Ferii explică (pentru Simpatic):

Ai zis fix așa : "la 16 ani sa castigi 30k euro în o vară...,,