|

Salut, eu cu un prieten de al meu am făcut acum câteva luni un curs pentru tatuaje, am învățat puțin, am făcut câteva tatuaje acasa si avem destui bănuți strânși sa ne deschidem un mic salon in centrul orașului, insa as vrea sa știu.
Este legal daca salonul ar fi pe numele tatălui meu vitreg? Si eu sa lucrez acolo chiar daca sunt minor? Contează daca sunt minor si fac tatuaje? La ce riscuri ma expun?

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu este posibil si nici legal ca un minor sa lucreze intr-un salon de tatuaje!
Tatal tau poate deschide ce doreste, daca intruneste conditiile legale si obtine toate autorizarile si certificarile medicale si legale. dar angajarea de minori sau cei care nu sunt autorizati sa lucreze pe pielea si sangele uman, fiind extrem de periculoasa, putand atrage amenzi foarte mari, inchiderea studioului si in anumite cazuri, puscaria.
Lucrul cu sangele uman impune anumite conditii foarte stricte si rigide, cu multiple controale de la Sanatate, medicina muncii, samd.
Riscul la care te supui daca esti prins; puscarie jivenila, pana la majorat si apoi mutat in cea de adulti.

| a răspuns:

Nu este legal ca un minor sa lucreze intr-un salon de tauaje. Si de faut tauaje ca minor nici nu cred ca se pune vorba. Sper sa rezolvi problema aceasta si sa deschideti salonul curand.