| DoomLure a întrebat:

Buna draga comunitate TPU!
Asta e primul meu post pe TPU, din urmatoarele motive:
Stau in Petrosani, judetul Hunedoara, sunt la liceu, Liceul de Muzica si Arte Plastice, sunt clasa a 12-a si in ultimul semestru, mai am cateva luni pana la Bac.
Parintii mei or divortat acum 3 ani, din motive personale, nu doresc expunerea lor.
Acum, eu cu mama mea si fratele, ne-am mutat din apartament unde am stat cu tata, pentru ca au facut partaj.
Noi acum stam in alta parte la o casa, unde mama si noi ne-am continuat vietile, mama o gasit pe cineva, fratele meu e in clasa a 10-a la liceu in oras unde stam.
Mama cu tatal vitreg, or adus pe lume o surioare iar acum are varsta de 2 anisori.
Problema mea este in felul urmator, Mama si cu tatal vitreg, nu au destui bani sa ma tina la liceu sa pot termina cele 12 clase, este un liceu foarte bun si am invatat sa desenez si sa sculptez,desenez foarte bine, fac portrete, peisaje, orice in creion. Eu am foarte multe absente la scoala ne avand posibilitatea sa stau acolo langa liceu, am stat 2 ani la un camin,iar acum stau la o gazda, si acolo trebuie platit, dar nu mai am posibilitatea financiara, mama sta acasa casnica si cu surioara mea, iar tata vitreg lucreaza si el cum poate la mine sa ne intretina si sa plateasca facturile, datoriile, etc.
Eu m-am tot gandit, daca renunt acum la diploma de 12 clase si Bac, sa nu mai merg la scoala, voi primi vreo diploma de 10 clase macar? Pentru ca vreau si imi doresc un loc de munca sa pot sa imi castig painea, sa fiu pe banii mei, stiu sa repar calculatoare, sa operez pe ele, stiu sa desenez foarte bine, sa pictez mai putin, am inceput de ceva vreme sa lucrez in Photoshop.
Deci visul meu cel mare este sa pot face ceva cu ce am invatat in Liceu si cu ce m-am nascut, talentul de a desena, eu imi doresc nespus de mult sa lucrez la Ubisoft, firma de jocuri video, dar mi-e frica sa merg, pentru ca nu mai pot merge la scoala sa termin clasa a 12-a.
In fiecare dimineata, ma trezesc foarte stresat si deprimat, simt ca mi se sfarseste viata...multa lume mi-a spus ca fara liceu sunt un nimeni, dar in acesti 4 ani de liceu, am acumulat destul de multe informatii in diferite domenii, dar degeaba,pentru ca eu curand cred ca voi fi exmatriculat din cauza absentelor, va implor, luati-mi in serios intrebarea, sau intrebarile, pentru ca fiecare sfat sau idee conteaza enorm pentru mine.
Va doresc sa aveti toti o viata usoara si plina de impliniri, sanatate.

3 răspunsuri:
| Stelutza1990 a răspuns:

Ceau.
La Liceul de arte din Deva esti?
Daca da, te pot ajuta sa gasesti undeva sa locuiesti pana termini cls 12.

| DoomLure explică (pentru Stelutza1990):

Buna Stelutza1990, da sunt la Liceul de arte din Deva.
Less_Ray_1990, voi incerca site-ul propus de tine, va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

| Less_Ray_1990 a răspuns:

Din pacate in ziua de azi nici cu 2 facultati nu poti fi angajat dapai cu 10 clase iti va fi foarte greu si nu prea vei avea locuri de munca usoare dar iti propun ceva daca esti bun la desen fa portrete pe strada de ex 4 lei portretu si intelegete cu o gazda (de preferat batrani ce au nevoie de ajutor)sa o ajuti in shimbul cazari fiindca se cauta asa ceva sper din suflet ca te-am ajutat si daca esti foarte bun la desen poti pune tablourile tale pe mercador.ro